Doğal Afet ve DASK Bilinci Semineri Düzenlendi
Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü tarafından Sağlık Bilimleri Fakültemizde “Doğal Afet ve Doğal Afet ve Sigortalar Kurumu (DASK) Bilinci” konulu seminer düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emine Dinçer, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Afet ve acil durum nedir? Temel afet bilinci, yangın, sel, çığ ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler veren Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek, “Bugün sizlerle afet bilinci ve DASK hakkında konuşacağım. Meslek olarak Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü ile sağlık personeli birçok alanda aslında sırt sırtayız. Afet bilinci çok geniş bir konu. Afet bilincini anlayabilmek için öncelikle afeti çok iyi bilmek gerekir. Biz acaba bugüne kadar afetlere doğru bakabildik mi? Biz afetleri doğru değerlendirebildik mi? Afet deyince özellikle ülkemizde akla gelen dört afet var. Bunlar deprem, sel, çığ ve heyelandır. Bu afetler en fazla can alan afetlerdir. Bu afetler gerçekten afet mi yoksa sıradan bir doğa olayı mı? Bizim afet olarak nitelendirdiğimiz bu olaylarda insanlar neden hayatını kaybediyor, binalar neden çöküyor. Suçlu kim ve nerde yanlış yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında afet önleyici tedbirler, afet anında yapılması gerekenler ve afet bilinci oluşturma çalışmaları hakkında dinleyicilere bilgi verdi.
Afet bilinci oluşturmak ve afet anında gerekli müdahaleler konusunda toplumun büyük kesiminin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda bu bilgilendirme toplantısının Üniversitemizde görev yapan tüm personelin katılımı sağlanmak üzere farklı birimlerde devam edeceği belirtildi.