• 21 Mart 2011

İmranlı’da “Mehmet Akif ve Çanakkale” Anlatıldı

İmranlı Kaymakamlığı tarafından “Mehmet Akif ve Çanakkale” konulu konferans gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından sunulan ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen programa Kaymakam Ömer Dağdeviren, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Bayram Zengin, içe yönetimi ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Recep Toparlı Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, yaşantısı, kişiliği ve şairliği üzerinde konuştu. Prof. Toparlı İstiklal Marşımızın on kıtasının, her Türk genci tarafından ezbere bilinmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Recep Toparlı, Mehmet Akif’in yaşantısından örnekler alınarak, kişilerin kendi hayatlarında uygulaması gerektiğini ifade etti.