• 17 Mart 2011

“ARICILIĞA BİLİMSEL BAKIŞ” PANELİ YAPILDI

Veteriner Fakültesi ile Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu tarafından “Arıcılığa Bilimsel Bakış” adlı panel gerçekleştirildi. Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Aslan, Zara Kaymakamı Bahattin Alp Aslanköylü, Zara Belediye Başkanı Hayrettin Gürsoy, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haki Kara, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan, ZASİAD Başkanı Fethi Aras, öğretim üyeleri ve Zaralı İşadamları katıldı. Rektör Prof. Dr. Dökmetaş konuşmasında Zara’nın bal üretimi konusunda markalaşması gerektiğine dikkat çekti. Panele konuk olarak Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah İnci “Arı’nın Sistematikteki Yeri”, yine aynı üniversiteden öğretim üyeleri Doç. Dr. Sibel Silici “Arı Ürünleri ve Teknolojisi”, Yrd. Doç. Dr. Savaş Sarıözkan “Arıcılığın Ekonomideki Yeri”, Yrd. Doç. Dr. Duran Özkök “ Arı Yetiştiriciliği” ve Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Necati Muz “Arı Hastalıkları” konulu konuşmaları ile katıldılar. Program sonunda panelistlere Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tarafından onurluk takdim edildi.