• 16 Mart 2011

“Çanakkale Zaferi” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi ve Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından Üniversite Kültür Merkezinde "Çanakkale Zaferi" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Vali Ali Kolat, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, İl Müftüsü Yusuf Şahin, Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi konuşan Vali Ali Kolat, "Çanakkale'yi her Türk evladının görmesi lazım. Gerçekten bu, görev olarak idrak edilmeli. Orada genci, kadını, yaşlısı, kızı topyekûn bir milletin ayaklanışını görebilirsiniz.” dedi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise binlerce kişinin bu savaşta şehit olduğunu belirtti. Rektör Dökmetaş Çanakkale’yi büyük bir mücadele yapan, faktörlerden birinin de doğulusu batılısı, genci ihtiyarı, kadını erkeği hepsinin el ele verip bir bütün olarak hareket etmesi olduğunu söyledi. Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ ise Çanakkale’yi anlamanın ve anlatmanın önemine değinerek “Vatan dediğimiz bu toprak diyeti çok ağır ödenmiş bir topraktır" dedi. Sergi 20 Mart'a kadar açık kalacak.