Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetimimizin öğrencilerimizle bir araya gelerek onların sorunlarına hızlı ve etkin çözümler üretmek amacıyla 2016 yılından bu yana sürdürdüğü ‘Söz Meclisi’ne bu kez Tıp Fakültesi ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi anabilim dalı başkanları misafir oldu.
Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve akademisyenler katıldı.
Moderatörlüğünü Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın yaptığı Meclis’te Tıp Fakültesi ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin bölgesel ve ulusal çapta sağlık hizmeti vermesi için, bilimsel çalışmaların daha üst seviyeye çıkması amacıyla yürütülecek çalışmalar hakkında neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
“Göreve geldikten hemen sonra ayda iki kez değişik fakültelerimizden 50 ila 100 öğrenci ile bir araya geliyoruz.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Onların isteklerini alıyoruz. Bizim göremediğimiz şeyler varsa, onların istekleri, yerine getiriyoruz. Çünkü onların gözünden üniversiteyi görmek daha anlamlı. Göreve geldikten bu yana hep düşündüğüm şey şuydu: Bölümlere gidip sohbet etmek. Hocalarımızla birebir sohbet etmek… İlhan Hocamla ve Hilmi Hocamla konuşurken bölümlerimizle anabilim dalı başkanlarımızla bir araya gelelim dedik. Birlikte sohbet etmek için sizleri davet ettik. “ dedi.
Rektörümüz asistan eksikliğinden kafelerin isminin İngilizce olmasına, yerleşkeye dikilen ağaçlardan döner sermaye ve norm kadroya dair akademisyenlerin sorularını cevapladı.
Öğrencilerimizin problemlerini halletmeye çalıştıklarını da değinen Rektörümüz Yıldız şunları kaydetti:
“Üniversite denildiğinde insanların aklında hep hastane… Hastanenin iyileştirilmesi lazım. Döner sermayenin iyileştirilmesi için uğraşıyoruz. Bizim bütçeden maaş veriyoruz. Saat 5’ten sonra ve Cumartesi - Pazar ameliyatların yapılması gerektiğini hep söyledim. Bunun için de arkadaşlar çalışıyor. İnşallah daha güzel olacak. Yapılacak veya yapılması gereken ne varsa biz buna her zaman hazırız. Ve her türlü desteği veriyoruz, olması gereken de bu. Üniversitede bilimsel çalışmaların olması gerekiyor.” dedi.
Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Ercan Özdemir ilk defa böyle bir mecliste bir araya geldiğini söylerken, Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Ebru Atike Ongun, “Çocuk Yoğun Bakım Türkiye’de az sayıda olan bir branş. Sivas’ta burayı kurduk ve geliştiriyoruz. Başta alet edevat olmak üzere çok ciddi destekler aldık. Sadece Sivas ili içerisinde değil çevre illere de hizmet vermeye başladık: Tokat, Yozgat, Samsun, Niğde gibi. Diğer illerden bir çok hasta alıyoruz. Bunu neden söylüyorum: Kadın Doğum Hastanemize geçtiğimiz zaman 14 yataklı olacağız, hatta orayı biraz daha büyültebiliriz diye umut ediyorum.” şeklinde konuştu.
Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Aralık
2018