Haberler

  • 11 Mart 2011

Rektörlük Tarafından Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Konulu Program Düzenlendi

Üniversitemiz Kültür Merkezinde Rektörlük tarafından Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu program düzenlendi. Programa Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Demirel, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, fakülte dekanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açış konuşmasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, "Ülkemiz Akif’in hayal ettiği güzel günlere doğru gidiyor. Onun döneminde sıkıntı çeken kuşağı saygıyla yâd ediyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra “Mehmet Akif’in Mizacı ve Karakteri” konulu konferansını vermek üzere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş söz aldı. Prof. Dr. Karataş, "Akif’i anlamak dinlemek bizim öz görevimizdir. Akif’in vatanseverliği kuru sözden ibaret değildir, Akif vatanı için hayatını ortaya koymuştur. Akif, makam mevkiden uzak yaşamış idealist bir adamdır. Akif, batının ilmini ve tekniğini alarak doğunun kültürü ile batının ilmini yoğurmuştur." dedi.

Prof. Dr. Turan Karataş’ın sunumunun ardından Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Bozdağan ise “Şair Akif’in Sıfatları” konulu konuşmasını yaptı. Bozdoğan, Akif her şeyden önce bizim millî şairimizdir. Bunun sebebi devletimizin millî marşını yazmış olmasıdır. İstiklal marşı bizim için kültür ve uygarlık modeli ortaya koyan bir metindir. Millî hassasiyetimizi dillendiren şair Akif, millî şair sıfatı almadan önce İslam şairi sıfatıyla tanınmıştır, dedi. Sunumların ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Turabi şefliğinde  “ Mehmet Akif Ersoy’un Bestelenmiş Eserleri” adlı konser verildi. Konserde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mŭsikîsi öğretim görevlisi Dr. Ubeydullah Sezikli, Ankara Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Mŭsikîsi öğretim görevlisi Fatih Koca, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi İrfan Karaduman, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ali Malik Ilgar Işıklı görev aldı. Konserde İstiklal Marşımızın farklı bestelenmiş şekilleri ve şair Mehmet Akif'in bestelenmiş şiirlerine yer verildi. Konser sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş davetlilere onurluk takdim etti.

11

Mart

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B