Haberler

  • 10 Aralık 2018

Rektörümüz Gençlerle Bir Arada

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programda gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. 


Türkiye Gençlik Vakfı Sivas İl Temsilciliği Reis Bey Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda söyleşi programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Göreve geldiğimizden bu yana 2 haftada bir öğrencilerimizle bir araya geliyoruz, her fakülteden sırayla 50 veya 100 öğrenci alıyoruz. O toplantının adına da ‘Söz Meclisi’ programı diyoruz. Orada öğrencilerimizle sohbet ediyoruz, onlarla tanışıyor, onların sorularını cevaplıyoruz. Üniversitemizdeki eksiklikleri sizin gözünüzden görmek istiyoruz. Biz, bir şeyler yapıyoruz; ama üniversitede yaşayan sizlersiniz. Bizim en büyük isteğimiz kaliteli bir eğitim almanız ve buradan memnun bir şekilde ayrılmanız. Bizim görevimiz sıkıntılar varsa, bunu gidermek. İki yıldır yerleşke içerisinde çok şeyler yapıldı. Bunların hepsi hem sizin hem çalışanlarımızın hem akademisyenlerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmaları eğitim görmeleridir.” diye konuştu.


“Kültürel Faaliyetler İnsanları Yetiştiriyor”


Okul tecrübelerini öğrencilerle paylaşan rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “İlahiyat Fakültesi ikinci sınıfta okurken Edebiyat ve Sanat kulübünü kurdum. Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri’nin ilk kulübüdür. Bu kulübün başkanlığını yaptım. Her hafta bir program yapıyorduk. 4 ayrı dalda şiir, hikâye, tiyatro ve sinema ile ilgili program yapıyorduk. Her sınıftan bu işle ilgilenen arkadaşlarımızı belirlemiştik ve tamamen bize has orijinal programlar yapıyorduk. Mesela ayda bir film gösterimi yapıyorduk. Yeni çıkan filmler. Filmi izlettiriyorduk, daha sonra film üzerinde konuşuluyordu.  Bazen Türk filmi bazen yabancı film bunlar yapılıyordu. Sinema kulübümüzdeki arkadaşlar İstanbul’da yönetmenleri çağırıyorlardı, o konuda konuşuluyordu. Şiir programları yapıyorduk, ‘Şiir Şöleni’ adını vermiştik. Şu an Türkiye’de çok bilinen birçok şairle orada tanışmışızdır. Kitap okumaları vardı; kitaplar belirleniyordu, bir hocanın gözetiminde kitap üzerinde konuşuluyordu. Bunlar bize çok şey sağladı, bizim yetişmemizi sağladı.” şeklinde konuştu.


“Mutlaka Bir Sosyal Faaliyet İçerisinde Bulunun”


Prof. Dr. Yıldız,” Kültürel faaliyetler insanları yetiştiriyor. Bazen de mesleğinizi bile değiştiriyor. İlahiyat yahut edebiyat mezunu bakıyorsunuz farklı bir alanda çalışıyor. Ben toplantılarda öğrencilere hep söylerim, mutlaka bir sosyal faaliyet içerisinde bulunun.  Müzikle, tiyatroyla uğraşabilirsiniz. Hemen hemen her fakültede bizim, kulüplerimiz var. Kulüplerle ilgili son yaptığımız bir çalışma var. Üniversitemizin internet sayfasında öğrenci kısmında kulüplere yer ayırdık. Logolarını koyacaklar, site çıkardık, kulübün kuruluşu ve kuruluş amacı, etkinlik alanları, yaptığı faaliyetler oradan da kendileri duyuracaklar. Üniversitemizin imkânları oldukça fazladır. .” ifadelerini kullandı.


“Birçok Alanda Size Anahtarlar Sunuyor”


Bir hadiste, “İnsanoğlu şöyle yapacağım, böyle yapacağım der de kader ona güler.” diye belirten Yıldız,” İyi ki İlahiyat okudum diyorum; çünkü İlahiyat birçok alanı kapsar. Edebiyat, tarih, sosyoloji, psikoloji, sanat tarihi, musiki var, bunun dışında dinî ilimler var: tefsir, hadis, kelam gibi ilimler var. Birçok alanda size anahtarlar sunuyor. Onu geliştirecek sizsiniz. Hangi işi yaparsak yapalım, yine bir hocamız derdi ki; “Ne iş yaparsanız yapın, o işin en iyisini yapın.” derdi. Hizmetli olarak çalışabilirsiniz; ama en iyisini yapın.” diye ifade etti.


Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

10

Aralık

2018

Haberler