Salih Âşık Söyleşisi Yapıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “Söz Meclisi” toplantılarının yanı sıra öğrencilerimizin kaldığı yurtları da ziyaret ediyor. Bu kapsamda Anadolu Gençlik Derneği’nin daveti ile “Salih Âşık Söyleşileri-1” programına konuşmacı olarak katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, eğitim hayatı ve akademik kariyeri hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilere eğitim hayatında farklı yönlerde gelişimlerini sağlamalarına yönelik tavsiye ve önerilerde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Hepinizi muhabbetle selamlıyor, Salih Âşık Abimizi de rahmetle anıyorum. Bu yurda ismini veren ve Sivas’ta önemli şeyler yapan bir abimizdi. Üniversitemizde iki haftada bir fakülteler ile Söz Meclisi programlarımızda bir araya geliyoruz. Söz Meclisi programlarında biz çok konuşmuyor, öğrencilerimizi dinliyoruz. Bugün de öğrencilerimizin soruları ile devam etmek istiyorum.” ifadelerine yer vererek üniversitede yapılan faaliyetler hakkında kısa kısa bilgi verdi.
Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Maddi, manevi, kültürel, teknik anlamda üniversitenin şehre kazandırdığı birçok şey var. Örneğin haftada bir KÜSİ dediğimiz kamu üniversite sanayi iş birliği programı var. KÜSİ başındaki akademisyenlerimiz gidiyorlar, organize sanayi bölgesindeki iş yerleri ile neler yapılabilir, işlerini nasıl daha ileri götürebilirler, bu noktada onlarla görüşüyorlar. Göreve geldiğimizde bunu başlattık, her hafta Perşembe günü gidiliyor. İŞGEM ile ortak çalışmalarımız var. Cumhuriyet Teknokent’te birçok yazılım üzerine çalışan firma var. 2018 yılında Cumhuriyet Teknokent Kalkınma Bakanlığı tarafından en iyi gelişim gösteren ikinci teknokent seçildi. Burada örneğin ilaç sanayine yönelik çalışmalar da var.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız öğrencilere de nasihatler vererek “Öğrenci arkadaşlara hep şunu söylüyoruz; mutlaka sosyal bir faaliyet içerisinde olun çünkü bu sizi yetiştirir. Dersleri geçersiniz, diploma alırsınız. Süresinde alırsınız doksan ile bitirmezsiniz de yetmiş ile bitirirsiniz belki ama doksan ile bitirmenizi engellemez bu yapacağınız işler. Güzel sanatlar ile uğraşın. Hangi fakülteyi bitirirseniz bitirin hiç kimsenin beğenmediği bir fakülteyi bile bitirseniz kendinizi yetiştirmişseniz siz aranan insan olursunuz. Onun için de her gittiğim yerde öğrencilerle sohbetimde hep bunu söylüyorum, mutlaka bir faaliyet içerisinde olun. Birçok dostluklar kazanırsınız. Yaptığınız faaliyetlerde insanları daha iyi tanırsınız. Bu hem sizi geliştirir hem de karşınızdakini geliştirir. Onun için mutlaka kulüp faaliyeti içerisinde bulunun. Örneğin hocanız size bir kitap tavsiye etti. Bunu okuyun bitirdikten sonra gidin hocanızla konuşun, ben burayı anlamadım veya şu konuda ne dersiniz? diye. Yeni bir kitap da isteyin, böylece akademik hayata da bir yerde başlamış olursunuz. Yüksek lisans düşünüyorsanız en geç ikinci sınıfta başlayın. Yine üniversite yıllarında en az bir tane yabancı dil öğrenin. ” ifadelerini kullandı.