Haberler

  • 06 Kasım 2018

Fizibilite Etüdü Hazırlama Eğitimi Tamamlandı

 Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir tarafından hazırlanan ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Fizibilite Etüdü Hazırlama Eğitimi tamamlandı.

 

Üniversitemiz ve ORAN iş birliği ile hazırlanan eğitim, Türkiye Kalkınma Bankası’nın üç uzman personeli tarafından verilerek üniversitemizden 27 akademisyen bu eğitimden sertifika almaya hak kazandı.

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Göreve geldiğimizde hep eleştirilen bir şey vardı; Sivas ve Üniversite birbirinden ayrı diye. Baştan beri KÜSİ temsilciliğimiz bu çalışmaları yürüttü ve her hafta Perşembe günleri sanayide ilgili firmalar ile görüşülmeye devam edildi. İnşallah bunun neticelerini de alacağız. Şöyle bakılıyordu; ‘Yeni bir rektör geldi, bir heves ile bizi birilerini gönderdi, tekrar ya gelirler ya gelmezler’ diyorlardı. Ama biz buna önem verdik, iletişimi sürdürdük. Çünkü bu üniversite şehrin motorudur. Şehri bir yerlere taşıyacak üniversitedir. İnsanların bizden beklentileri var ve biz bu beklentilere cevap vermeliyiz. Bunun için bu çalışma önemli. Kalkınma Ajansına, KÜSİ ve sizlere teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir ise konuşmasında, “Buradaki Fizibilite Etüd Eğitimi, ORAN Kalkınma Ajansına Üniversitemiz adına vermiş olduğumuz bir proje sonucunda oluştu. Buradaki fizibilite etüdü hazırlaması bizim devletimizin yavaş yavaş artık her gelen yatırımcıya para vermemesi, kaynakların doğru kullanılması adına mutlaka bir etüt çalışmasının feasibil (uygulanabilir) olup olmadığının tespitine yönelik bir çalışmayı yatırımcıdan isteyecek. Bizde çevremizde bu konularda herhangi bir çalışma olmadığından dolayı öncü olalım istedik. Tokat, Erzincan, Erzurum, Kayseri de bu eğitimlerin hiçbirisi yok. Buna ilk olarak biz müracaat ettik, KÜSİ çalışmalarımız dâhilinde yapmış olduğumuz bir çalışma. Bunu da KÜSİ’de anlattık, oradaki genel izlenim; gayet güzel bir şey, bunun yapılması lazım, diğer illerin de bunu yapması gerekir şeklinde oldu. ” ifadelerine yer verdi.

 

Eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Şimşir, “Kalkınma Bankası’ndan üç uzman geldi ve belirlenen konular dâhilinde teknik ve mali analiz yönü, bilanço, gelir-gider tablosu nedir gibi konularda beş günlük bir eğitim verildi. Katılımcılardan da bunun ileri eğitimi yok mu diye talep geldi. 2019 yılı içerisinde ilerisine de müracaat edip projeyi hazırlayacağız ve ileri seviyesini de almak istiyoruz. Öğretim Görevlisi Abdullah Mısırlıoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum. Proje Destek Ofisi bize bu konularda destek verdi, hâlen de destek vermekteler.” ifadelerini kullandı.

 

Üniversitemizde yapılan projeler hakkında görüş alışverişinin de yapıldığı program eğitim sertifikası dağıtımı ile sona erdi.

 

 

06

Kasım

2018

Haberler