• 26 Şubat 2010

Hekimlerin Yasal Sorumluluklarının Sağlık Hukuku Uygulama Örnekleri

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dr. Hikmet Boran Konferans Salonunda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı’nca,“Hekimlerin Yasal Sorumluluklarının Sağlık Hukuku Uygulama Örnekleri ile Sunumu ”başlıklı panel düzenlendi. Doç. Dr. Fatma Yücel Beyaztaş’ınmoderatörlüğünü yaptığı panelde, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Adli Bilimciler Derneği Sağlık Hukuku Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nezih Varol ile İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Komisyon Üyesi, Serbest Avukat olan Alper Araz konuşmacı olarak yer aldı. Panele Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Mehmet Şencan, Hastane Başhekimiz Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ve çok sayıda hekim katıldı. Panelde hekim hakları, hasta hakları ile hekimlerin sağlık hukuku alanındaki ceza-hukuki-mesleki-idari sorumluluklarına yönelik yaşanmış örnekleriyle birlikte işlendi.

Şubat

2010