• 17 Şubat 2011

Üniversitemiz Teknokent Faaliyetlerine Başladı

20 Mayıs 2007 Tarih ve 26527 Sayılı Resmi Gazete’de Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan ve Üniversitemiz Vakfı Bilim Aktif Ltd. Şirketi, Üniversitemiz Rektörlüğü, Sivas Valiliği İl Özel İdare Şirketi Buruciye ve El sanatları A.Ş, Sivas Belediyesi Özbelsan A.Ş. ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında kurulan Cumhuriyet Teknokent faaliyetlerine başladı. 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında bilim ve teknoloji parkı olarak hizmet verecek olan Cumhuriyet Teknokent, üniversitemizdeki pozitif iş gücünü sanayiye yansıtması açısından büyük önem taşıyor. Kuluçka merkezi ve idari bina inşaatı tamamlanan Cumhuriyet Teknokent binası inşaatı tamamlanmış, elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet abonelikleri yapılarak yönetim ofisi faaliyetlerine bina içerisinde başlamıştır. Teknokent’te proje başvuru kabulleri devam etmekte olup proje onayı yapılarak bölgede yer alması belirlenen firmalarla Mart ayı içerisinde sözleşme imzalanması ve Cumhuriyet Teknokent’in tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Teknokent bünyesinde, bilişimden imalat sektörüne, sağlık ürünleri ve medikal teknolojilerinden yeni malzeme teknolojilerine, biyoteknoloji ve nanoteknoloji sektörlerine kadar pek çok sektöre yer verilecektir. Üniversitemiz Teknokent de ayrıca ileri teknolojik bilgi üretilmesi, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirilmesi, verimliliğin arttırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, teknolojik bilginin ticarileştirilmesi, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliğin desteklenmesi, küçük ve orta boy işletmelerin teknolojiye uyum sağlaması, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanaklarının yaratılması, araştırmacı ve vasıflı kişilere istihdam sağlanması, ileri teknoloji sağlayan yabancı sermayenin ülkeye girişinin sağlanması gibi faaliyetler amaçlanmaktadır.

Şubat