Haberler

  • 17 Ocak 2011

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas ve İlçelerinde Görev Yapan Din Görevlileriyle Konferansta Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Türkçemizin doğru kullanılmasını sağlamak ve anlatmak amacıyla çeşitli yerlerde yaptığı konferanslarına hız kesmeden devam ediyor. Prof. Toparlı, Sivas Müftülüğünce düzenlenen “Din Hizmetlerinin Sunumunda Türkçemizi Güzel Kullanmanın Önemi” konulu konferansta Sivas ve İlçelerde görev yapan din görevlilerini Türkçe konusunda aydınlattı. Sivas Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Müftü Yusuf Şahin, halka hitap eden din görevlilerinin Türkçeyi doğru kullanmalarının önemli olduğunu vurgulayarak buna benzer programların devem edeceğini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Toparlı konuşmasında Türkçenin zengin bir dil olduğunu, tarihinin çok eskilere dayandığını ve çok geniş bir alanda konuşulduğu belirterek Türkçemizi doğru kullanma ve kullandırtma konusunda din görevlilerine çok büyük işler düştüğünü belirtti. Prof. Toparlı “Kullandığınız her kelimenin herkes tarafından anlaşılması gerekir, sade ve anlaşılır bir Türkçe kullanmalı ve kelimeleri doğru telaffuz etmelisiniz” dedi. Konferansın ardından Müftü Yusuf Şahin, Prof. Toparlı’ya onurluk takdim etti. Prof. Toparlı ise Müftü Şahin’e kendisinin de içinde bulunduğu bir çalışma grubu tarafından hazırlanıp Millî Eğitim Bakanlığınca bastırılan Dini Terimler Sözlüğü’nü armağan etti.

17

Ocak

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B