Haberler

  • 26 Mart 2018

Potestas Kulübü’nden KOSGEB Girişimcilik Semineri

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Potestas Kulübü öğrencileri tarafından “KOSGEB Girişimcilik Semineri” düzenlendi. 

 
İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanları, KOSGEB Uzmanı Yardımcısı Mustafa Yıldız, KOSGEB Girişimcisi Hatice Senem Uluocak ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Kobi Uzmanı Yardımcısı Endüstri Mühendisi Mustafa Yıldız, “KOSGEB nedir, kimlere destek veriyor, girişimcilik desteği nedir, KOSGEB’in destek verdiği sektörler nelerdir” başlıkları hakkında dinleyenleri bilgilendirdi.

 
Mustafa Yıldız, “KOSGEB öncelikle 2010 yılında özellikle girişimcilik desteği kapsamında bilinmeye başladı. KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığıdır. 2010 yılına kadar küçük ve orta ölçekli işletmelerdi, 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla bu değişti. KOSGEB 1990 yılında 3624 sayılı kanunla kurulmuş Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili bir kuruluşudur. Tüzel kişiliği haizdir (Kendi kendine yönetmelik ve genelge çıkarma yetkisine sahip bir kurumdur). Bakanlar Kurulu kararıyla, 18 Eylül 2019 yılında belirlenen sektörlere destek vermektedir. 1990 öncesinde KÜSGET ismiyle, KOSGEB yine faaliyetlerine devam ediyordu. KOSGEB’in tarihi 1970’lere dayanıyor. İlerleyen zamanlarda eğer bir işletme açacak ve KOSGEB’e gelip destek isteyecek olursanız, destek istediğiniz kurumun ne olduğunu bilin.” dedi.

 
Mustafa Yıldız, konuşmasının devamında; KOSGEB desteklerinden kimler yararlanabilir? KOSGEB kimleri desteklemez? KOSGEB’in destekleri nelerdir? gibi birçok konuya değinerek ,” KOSGEB’in birçok farklı desteği var; üç bin, beş bin TL’den tutun da üç milyon yedi yüz elli bin dolar kadar desteği var, yaklaşık on beş milyon TL yapıyor. Hedef kitlemiz girişimcilik destek programı olacak. Girişim; emek, sermaye, risk, yeniliktir. Pazarda var olan fırsatları gören ve belirleyendir. Girişimcilik destek programının amacı ve gerekçesi; ülkenin ekonomik kalkınmadaki, Kobilerin ülke ekonomisindeki payını ve kalkınmasını artırmaktır, rekabet güçlerini artırmaktır. Girişimcilik artık bir kariyer seçeneğidir.” diye konuştu.
 

26

Mart

2018

Haberler