CÜSEM, EUCEN Üyeliğine Kabul Edildi
Yurt içi ve yurt dışı tanınırlığını artırmak için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), uluslararası sürekli eğitim merkezlerinin üye olduğu EUCEN üyeliğine kabul edildi.
CÜSEM’in, gerekli standartları sağlayarak Avrupa’nın sürekli eğitim alanında en büyük kuruluşu olan Avrupa Üniversiteleri Sürekli Eğitim Ağı (EUCEN-European University Continuing Education Network) üyeliğine kabul edilmesi memnuniyetle karşılandı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Enis Baha Biçer, “EUCEN, Avrupa eğitim politikalarının düzenlenmesinde önemli bir role sahip, aynı zamanda sürekli eğitim alanında üniversitelere danışmanlık yapan uluslararası düzeydeki eğitim projelerine uzmanlığı ile katkıda sunan bir kuruluştur. EUCEN düzenlediği konferanslar ve projeler aracılığıyla sürekli eğitim alanında uzmanların gelişimi, yeni eğitim programların gerçekleştirilmesi ve uluslararası projelerin geliştirilmesi için üyelerine çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Dünyada ve Avrupa'da yükseköğretim kurumlarında sürekli eğitimin geliştirilmesi ve ilerlemesiyle Avrupa'nın ekonomik ve kültürel hayatına katkıda bulunmayı, Avrupa'da hayat boyu öğrenmeyi, bilgi ve politikaların geliştirilmesinde üniversitelerin etkisini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi bu protokol ile aralarında Ülkemizden ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerinin bulunduğu EUCEN'e üye birkaç üniversiteden birisi olmuştur.” dedi.
EUCEN’nin 36 Farklı Ülkeden 200 Üyesi Bulunuyor
Avrupa’daki üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerini temsil eden en büyük organizasyon olan EUCEN 1991 yılında kuruldu. 11 ulusal birliği ve 36 farklı ülkeden üniversiteyi barındıran EUCEN’in yaklaşık 200 üyesi bulunuyor.
Kâr amacı gütmeyen EUCEN’nin kuruluş amacı, yükseköğrenim kurumlarında hayat boyu öğrenme kavramını geliştirip ilerleterek Avrupa’nın ekonomik ve kültürel yaşamına katkıda bulunmaktır. İşlevleri arasında, Avrupa’daki yükseköğrenimde hayat boyu öğrenme alanında yenilikleri, uygulamaları ve kaliteyi üyeleri arasında yaygınlaştırmak, toplumun çıkarlarını temsil etmek, kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve bu alanda araştırma yapmak bulunuyor. Ayrıca AB’de hayat boyu öğrenmeyle ilgili bilgi ve politikaların oluşturulmasında üniversitelerin etkisini artırmak da amaçlanıyor.
Birliğin vizyonunda ise hayat boyu öğrenmede kaliteyi artırarak bölgelerinde ve Avrupa’da insanlara daha iyi hizmet sunmak, demokrasi, eşit haklar, sosyal adalete dayalı bir sürekli eğitim modeli oluşturmak, ekonomik ve sosyal ihtiyaçları dikkate alan sürekli eğitim politikalarının oluşumuna katkıda bulunmak ve birlik ağıyla etkileşimi artırarak kaynakları tanımak ve harekete geçirmek bulunuyor.