Haberler

  • 19 Mart 2018

İlahiyat Fakültesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Şehitleri Anma Programı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde İlahiyat Fakültesi Arapça Kulübü tarafından anma etkinlikleri düzenlendi.

Programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, KYK temsilcileri, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şamil Dağcı, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 

Askerler için hazırlanmış olan şarkının İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından işaret dili ile sahnelenmesinin ardından programın açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, “Çanakkale Zaferi, bir askerî başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şehadet şerbeti ile yoğurulmuş çağlar boyunca anlatılacak bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de Allah yolunda din, iman, vatan, bayrak, hak ve mukaddesat adına gözünü kırpmadan savaşan İslam ümmeti, çağın en gelişmiş silahlarına karşı inancın yiğitliğe dönüşümünü temsil eder. Bugün kahraman ordumuz Suriye’de Afrin’de yedi düvele karşı aynı mücadeleyi yapmaktadır. Ancak şartlar tamamen tersine dönmüştür. O zaman aleyhimize görünen şartları, Allah Teala nasıl lehimize çevirdiyse, bugün Allah’ın izni ile Türkiye daha güçlü, daha kararlı bir şekilde ülkemize karşı olacak her türlü ihanete, saldırıya karşı mukavemet edecek güce sahiptir. ” dedi. 

Çanakkale Zaferi ile ilgili birçok şiir okuyan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Şamil Dağcı, “ Çanakkale tam olarak anlatılamayacak bir destandır. Çanakkale yıkılıştan dirilişin, kurtuluşun yeni bir devlet inşa etmenin destanıdır. Ondan dolayı inşallah bu aziz milletimizin hafızasından hiçbir zaman silinmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferinin ve vatan sevgisini anlamanın önemine değinen Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Arslan, “Değerli misafirler, sevgili öğrenciler nasıl ki babanın verdiği harçlığın kıymeti bilinmiyorsa, ecdadın bizlere emanet olarak bırakmış olduğu bu güzel vatanımızın da değerini tam olarak bilemiyoruz. Vatanın tam olarak ne olduğunu anlayabilmek için 1-2 gün değil en az birkaç ay yurt dışına çıkmak gerekiyor. Yurt dışından devletimize, vatanımıza bakmamız gerekiyor.” dedi. 
Millet bilinci ve insana değer vermenin önemini anlatan Doç. Arslan, “Canını feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Dört elle ordumuzun askerimizin, vatanımızın, milletimizin yanındayız. Hepimiz orada şehit olmaya hazırız. Ama analar ağlamasın, gözyaşı dökülmesin istiyoruz. Benim aklım bir türlü şunu almıyor; bir amacı olmayan bu zavallı insanlar hangi amaç uğruna, kendilerini heder ederler. Yok mu bir anneleri, bir göz yaşı dökecek yakınları. Hangi amaçla hainlik yaparlar. Hangi duygularla canlarını hiç ederler. Bizler vatanına, milletine, bayrağına, toprağına sahip olan duygu taşıyan bir ulus olmakla birlikte diğer insanlarla bir arada aynı havayı soluyan bu medeniyetin öncüleri olan bir milletin insanlarıyız aynı zamanda.” dedi.

İstiklal Marşı’nın Doç. Dr. Mehmet Tıraşcı ve öğrencileri tarafından seslendirilmesi ve video gösterimi ile programa devam edildi. 

Cuma Namazı öncesi İlahiyat Fakültesi Ömer Gülaç Camisi’nde Çanakkale Şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve mevlid-i şerif okundu. 

Cuma namazı sonrasında katılımcılara hoşaf ikram edildi. 
 

19

Mart

2018

Haberler