• 07 Ocak 2011

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş “7 nci Birlik Aşuresi” programına katıldı.

İlk olarak 2005 yılında yapılan birlik aşuresi etkinliğinin yedincisi Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER)'nin organizesinde 32 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Buruciye Medresesi avlusunda gerçekleştirildi. Aşure programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşan Vali Ali Kolat, sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle aşurenin gerçek anlamına ulaştığını belirtti. Vali Kolat, "Önemli olan toplumun bunu kabullenmesi ve toplumun bir barışıklık içerisinde olmasıdır. Aşurenin de zaten anlamı o. Bir kaynaşma içerisinde güzelliklerin paylaşılmasıdır. Bu vesileyle de dostlarımız, arkadaşlarımız bu güzel ortamı hazırladılar. Aşure; birlik ve beraberliğimizin, sevgimizin, kaynaşmamızın bir sembolüdür. Anadolu’muz birçok medeniyetimizin beşiği, değişik kültürlerin kaynaştığı bir bölge. Aşure de bu toplumu, geçmiş tarihi ifade eden bir lezzet. İnşallah bu ağız tadı, bu güzellikler artarak devam eder. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş’un günün anlamını belirten konuşmasının ardından dualar edildi. Vali Ali Kolat’ın, aşure tenceresini karıştırmasından sonra medrese avlusunda toplanan vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Ocak