• 03 Ocak 2011

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni Ziyaret Etti.

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı Sivas Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Yüksel Demirgil’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demirgil, kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler vererek Üniversitenin şehir ve esnaf açısından çok önemli bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Üniversitenin ekonomik anlamda Sivas esnafına büyük destek verdiğini söyleyen Demirgil, “Cumhuriyet Üniversitemizde okuyan öğrenci sayımız otuz bini aşmış durumda. Bu bizi çok sevindiriyor. Ancak çevre illerden Sivas’a gelerek zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan öğrencilerimize başta esnaf ve sanatkârımız olmak üzere tüm Sivaslıların sahip çıkması gerekir. Birçok alanda faaliyet gösteren esnafımız özellikle öğrencilere hizmet veriyor. Esnafımız öğrencilerimize hem yaptıkları kampanyalarla hem de indirimlerle destek olmalı. Bu konuda bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sivas’a ne kadar fazla öğrenci gelirse Sivas esnafımız da bundan o kadar kazançlı çıkar. Biz öğrencilerimizi ne kadar memnun edersek bu Sivas’ın dışarıya açılan penceresi olur. Memleket de Üniversitemiz de bizim. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Başkan Yüksel Demirgil’e teşekkür ederek, Üniversite – Şehir iş birliği ile ele ele vererek daha iyi yerlere hep beraber ulaşılması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenci sayısının giderek arttığını söyleyen Rektör Dökmetaş, “Üniversitemiz Sivas esnafına ve sanatkârına büyük oranda katkı sağlıyor. otuz bini aşkın öğrenci sayımızla âdeta bacasız bir fabrika görevi yapan üniversitemizde dört bin personelimizde görev yapıyor. Üniversitemiz Sivas için bacasız bir endüstridir. Bu konuda Sivas esnafımıza da çok iş düşüyor. Sivas’a dışarıdan gelen öğrenci sayısı oldukça fazla. Öğrencilerimiz hem Sivas kültürünü öğreniyorlar hem de okulu bitirdikten sonra iş hayatına atılarak Sivas’ta hayatlarını sürdürmek istiyorlar. Bu konuda Sivaslıların da üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz” dedi. Sivas esnafının üniversite öğrencilerine yapacağı kampanyalar ve indirimlerle destek vermesi gerektiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş “Sivas’ta yeni fakülteler açarak öğrenci sayımızı artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Sivas’ta sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere esnaf teşkilatı ve esnafımızın da ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Sivas ile Üniversiteyi birleştirerek Sivas’a ekonomik ve sosyal anlamda sağladığı getirileri artırmak için çalışmalıyız” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı ise Sivas dışında yaşayan Sivaslıların üniversiteye maddi ve manevi olarak destekte bulunmaları gerektiğini söyleyerek, “Üniversitemiz Sivas’a ekonomik ve sosyal anlamda büyük canlılık katıyor. Şehri üniversiteye, üniversiteyi de şehre yaklaştırmamız lazım. Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor” dedi. Ziyaretin ardından Sivas Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı’ya ziyaretten dolayı teşekkür etti. Ziyaret anısına Başkan Demirgil, Rektör Dökmetaş plaket takdim ederken, Rektör Dökmetaş ise Başkan Demirgil’e Üniversite ve Sivas’ın tarihi özelliklerinin yer aldığı bir plaket verdi.

Ocak