Haberler

  • 04 Ocak 2011

Üniversitemizin Spor Tesislerine Ulusal Medyada Övgü Yağdı

“Bu Üniversite'de Spor Adına Yok Yok” başlığıyla birçok Ulusal ve Yerel medyada gündeme oturan Üniversitemiz Spor Tesisleri ile 11 Millî Sporcunun örenci olduğunu anlatan haber büyük ses getirdi. İşte Ulusal ve Yerel Medyada çıkan haberler:


Sivas'ta 30 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), sahip olduğu spor tesisleriyle adeta göz kamaştırıyor. Çok büyük bir kampüse sahip olan CÜ, öğrencileri ile akademik ve idari personele sportif faaliyetleri yapabilecekleri çok güzel tesisler sunuyor. Üniversite kampüsünde stadyum, yarı olimpik yüzme havuzu, 2 spor salonu, 1'i kapalı 5 tenis kortu, yapay tırmanma duvarı, kondisyon ve jimnastik salonları, step, aerobik ve pilates salonu, tartan atletizm pisti, 3 halı saha, tartan zeminli üstü açık basketbol ve hentbol sahası, yürüyüş ve koşu parkurları gibi birçok spor tesisi bulunuyor. Spor tesisleriyle adeta göz kamaştıran CÜ'de, futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi popüler branşların yanı sıra pilates, aerobik, step, dans, cimnastik, kayak, tekerlekli kayak, yüzme, oryantring, badminton, wushu, tenis, masa tenisi, dağcılık, goalball, ampute futbol, halk oyunları, karate, boks, tekvando, güreş, satranç gibi farklı branşlarda da eğitim veriliyor. Üniversitedeki spor imkanlarından, başta Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri olmak üzere spora ilgi duyan öğrenciler faydalanıyor. Beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümlerinde toplam 400 öğrencinin eğitim gördüğü BESYO'da, çeşitli branşlarda 11 milli sporcu bulunuyor. Süper Lig takımlarından Sivasspor'un kaptanı ve golcüsü Mehmet Yıldız ile başarılı sol bek oyuncusu Hayrettin Yerlikaya da CÜ BESYO Antrenörlük Bölümünde eğitim görüyor. Bir dönem (A) Milli Futbol Takımına kadar yükselen Yıldız ve Yerlikaya'nın yanı sıra 3. Lig ekiplerinden Sivas Dört Eylül Belediyespor'un formasını giyen 9 futbolcu da CÜ BESYO'da eğitimini sürdürüyor. Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü'nün (CÜSK) Sivas Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden futbol takımının yanı sıra CÜ'nün üniversitelerarası müsabakalarda mücadele eden futbol, basketbol, hentbol, voleybol ve bazı branşlarda da takımları bulunuyor.

-CÜ'DE PİLATES KURSU-

Girişinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister'' sözünün bulunduğu Cumhuriyet Salonunda, bir çok sportif faaliyet yürütülüyor. Salonda, öğrencilere, akademik ve idari personel ile ailelerine pilates kursu veriliyor. 3 bin seyirci kapasiteli ve zemini çimle kaplı Cumhuriyet Stadyumu'nda ise Sivas Amatör Süper Ligi'nde mücadele eden Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü'nün (CÜSK) futbol takımı idmanlarını yapıp ligdeki maçlarını oynuyor. Amatör futbol maçlarının oynadığı, zaman zaman Sivas'a gelen profesyonel futbol takımlarının da idman yaptığı çim sahanın etrafındaki tartan atletizm pisti ise atletizm sporuna hizmet veriyor.
-YAPAY TIRMANMA DUVARINDA DAĞCILIK EĞİTİMİ-
Cumhuriyet Salonu'nun içerisine geçen yıl yaptırılan, 25 metre enindeki, 11 metre yüksekliğindeki yapay tırmanma duvarında dağcılık eğitimleri veriliyor. Dağcılık eğitimlerine aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu 120 genç katılıyor.Dağcılık eğitimlerine katılan öğrenciler, üniversitenin birçok spor imkanını sunduğunu belirtiyor. Yapay tırmanma duvarına çıkan kız öğrenciler, heyecan verici bir spor yaptıklarını ifade ediyor. BESYO öğrencileri tenis derslerini de kampüsteki 1'i kapalı 5 tenis kortlarda görüyor.


-REKTÖR DÖKMETAŞ-

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, CÜ'nün, Cumhuriyet'in 50. yılı anısına 1974 yılında kurulduğunu, 30 binin üzerinde öğrencisi olduğunu belirterek, ''Öğrencilerin, idari ve akademik personelin boş zamanlarını geçirecekleri sosyal alanlar, bir üniversite için olmazsa olmazlardan birisi. Bir de öğrencilerin enerjilerini boşaltacakları alanların olması çok önemli'' diye konuştu. Sosyal tesisler ve spor alanları açısından şanslı bir üniversite olduklarını ifade eden Dökmetaş, CÜ'nün 8 bin dönüme yakın bir arazi üzerine kurulduğunu, sosyal ve sportif tesislerin son derece zengin olduğunu aktardı.

 -KAMPÜSE KAYAK PİSTİ YAPILMASI PLANLANIYOR-

Üniversitedeki tesisler hakkında bilgi veren Dökmetaş, kampüste kış döneminde kayak yapılabilecek alanların da bulunduğunu ifade ederek, ''Biz burada küçük bir pist yapmak istiyoruz. Kış dönemlerinde öğrencilerimiz kayak yapabilecekler. Yine şehrimizin hemen yanında olan 2 kayak pistinde de öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, öğretim görevlilerimiz kayak yapabilirler'' dedi. Sivas'ın kış mevsiminin imkânlarını yoğun olarak kullanacak şehirlerden biri olduğunu anlatan Dökmetaş, önümüzdeki yıllarda Sivas'ta üniversitelerarası kayak müsabakaları düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarının olacağını belirterek, ''Zaman içerisinde bunları başarabilirsek mutlu olacağız'' diye konuştu. Üniversite kampüsünde yarı olimpik yüzme havuzu bulunduğunu anlatan Dökmetaş, 2 yıl önce tamamlanan yüzme havuzundan öğrenciler ile akademik ve idari personelin yanı sıra Sivas halkının da faydalandığını söyledi. Havuzun yakınındaki etrafı tartan atletizm pisti ile çevrili çim sahada her türlü sportif etkinliğin yapılabildiğini anlatan Dökmetaş, ayrıca kapalı spor salonları, mini golf sahası, tenis kortları ve halı sahaların üniversitenin spor imkânları açısından avantajları arasında olduğunu kaydetti. Tenis kortlarının kış aylarında hizmet verebilmesi için de kortların ısınma sistemlerine yönelik çalışmalarının olduğunu belirten Dökmetaş, Cumhuriyet Salonundaki yapay tırmanma duvarında da dağcılığa yönelik faaliyetlerin yapıldığını, üniversitede zaman zaman Türkiye çapında yüzme müsabakaları ve şampiyonaları gerçekleştirildiğini söyledi.

-BAŞARILI SPORCULAR TEŞVİK EDİLİYOR-

Öğrencilerin kulüpleri aracılığıyla her türlü etkinliğe katılmasını istediklerini anlatan Dökmetaş, ''Başarılı öğrencilerimizi üniversite bazında ödüllendiriyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü'nün başkanlığında olan arkadaşımız Prof. Dr. Mehmet Çimen bu konuda yoğun çalışmalar yapıyor. Başarılı sporcularımıza üniversite vakfımızdan burs temin edebiliyoruz. Yine öğrencilerimize vakfın tesislerinde çalışma imkânı sağlayabiliyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmına yine üniversitemiz içerisinde bulunan çağrı merkezlerinde iş imkanı konusunda desteklerimiz sürüyor'' ifadelerini kullandı. Başarılı sporculara ayrıca üniversitedeki yemekhanede ücretsiz yemek imkânı sağlandığı da öğrenildi.

 

04

Ocak

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B