• 28 Aralık 2010

“Kamu ve Özel Sektörde Yöneticilik Deneyimiyle Dolu Bir Yaşam”

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Yönetişim Kulübü tarafından “Kamu ve Özel Sektörde Yöneticilik Deneyimiyle Dolu Bir Yaşam” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, Prof. Dr. Mahir Tevruz gibi hayatı boyunca tecrübe kazanmış ve faaliyetlerde bulunarak emeği geçmiş insanların yaşam boyu birikimlerinin anlatılmasının ve irdelenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Dekan Uzun, toplumların bunu örnek alması ile ilerlemelerin hızlı bir biçimde mümkün olacağına inandığının altını çizdi. İşletme Bölüm Başkanı ve Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ziya Gökalp Göktolga’nın selamlama konuşmalarının ardından Üniversitemiz eski Rektörü ve iş adamı Prof. Dr. Mahir Tevruz yaşamı boyunca kazandığı iş ve hayat tecrübelerini anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Mahir Tevruz, hayatından kısa kısa kesitler anlatarak öğrencilik anıları ile hekimlik yaptığı dönemlerindeki tecrübe ve hatıralarını paylaştı. Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Prof. Dr. Mahir Tevruz’a plaket takdim etti.

Aralık