• 22 Aralık 2010

Üniversitemizde Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Tarih, Eğitim ve Kültür Topluluğu tarafından "Beyaz Hüzün Sarıkamış" adlı konferans düzenlendi. Sanatçı Özhan Eren tarafından Kültür Merkezinde verilen konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Dekan Öztürk, Sarıkamış Şehitlerinden bahsederek, Fazıl Ahmet Bahadır’ın Sarıkamış Şehitlerine yazdığı şiiri okudu. Sanatçı Özhan Eren, Sarıkamış’ın çok önemli bir tarihî olay olduğunu vurgulayarak, “120” filminin çekimlerindeki anılarını anlattı. Eren, kendisinin bestelediği Sarıkamış Türküsü’nü öğrencilerimizle birlikte seslendirirken, bazı öğrenciler gözyaşlarına hâkim olamadı. Programda öğrenciler Sarıkamış Şehitlerini anlatan şiirler okudular. Konferansın ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, sanatçı Özhan Eren’e çiçek takdim etti.

Aralık