• 22 Aralık 2010

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) 2010 Yılı 2. Kalkınma Toplantısı Sivas΄ta yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2010 Yılı 2. Kalkınma Toplantısı Sivas’ta yapıldı. Büyük Otel’de yapılan toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Bozok Üniversitesi Rektörü ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Varinli, İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Programda konuşan Vali Ali Kolat ORAN’ın, yerel dinamikleri harekete geçirerek hızlı, sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınmayı başarmak üzere merkezle yerel aktörler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi, bölge illerinin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet kapasitelerini artırmayı hedeflediğini ifade etti. Bozok Üniversitesi Rektörü ve ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Varinli ise konuşmasında kurulun bölge kalkınma stratejisinin, bölgenin potansiyellerini ortaya çıkararak bölgenin kalkınması yönünde etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasını sağlayacağını söyledi. Toplantı, katılımcıların karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı konuşmalarla sona erdi.

Aralık