• 15 Aralık 2010

Besyo’nun Düzenlediği Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme Sergisi Açıldı

Üniversitemiz Beden  Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından  “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme  Sergisi  açıldı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışını Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Besyo Müdürü Doç. Dr. Şükrü Arslan birlikte gerçekleştirdi. Sergi hakkında bilgi veren BESYO öğretim üyesi Sabri Ürgüp, öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme dersi doğrultusunda yapılandırmacı yaklaşım kullanılarak bu sergiyi  açtıklarını belirtti. Ürgüp, BESYO öğrencilerinin  mezun olduktan sonra eğitmen kimliği ile kendi öğrencilerine sanal dünyanın dışında  gerçek materyallerle beden eğitimi ve spor dersini sevdirmek, böylece spora bakış açılarını en yüksek seviyede geliştirmek amacıyla hazırlanmış materyalleri sergilediklerini söyledi. Sergide ayrıca eski Türk geleneğini yansıtan, görsel işitsel ve psikomotor davranışları geliştiren oyunlardan olan aşık oyunu, atlı spor ve cirit, dokuz taşın yanı sıra goalball, körling, wushu, bisiklet, tenis, basketbol, yüzme gibi branşlarda kullanılan materyaller, minyatür maketler şeklinde sergilendi. Sergiye  öğrenciler  büyük ilgi gösterdi.

Aralık