• 09 Aralık 2010

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksek Okulu, Yapılan Toplantıda Ele Alındı

Üniversitemiz  Şarkışla  Âşık  Veysel Meslek Yüksek Okulunda Meslek Yüksekokulumuz ile Şarkışla İlçesinin sorunlarını görüşmek üzere  bir toplantı yapıldı. Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan toplantıya, Şarkışla İlçe Belediye Başkanı Kasım Gültekin,  İlçe Özel İdare Müdürü  Yavuz  Şükrü Yılmaz,  Şarkışla  Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Osman Aydın, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Serkan Ata, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Mahmut  Karaçay, Şarkışla Meslek  Yüksekokulu,  Koruma ve geliştirme Dernek Başkanı Osman Özdemir, Gürçayır  Tarımsal  Kalkınma  Başkanı Temel  Ünalan  ve  Yönetim Kurulu, Tarım İlçe  Müdürü, Şarkışla Tarımsal Araştırma İstasyonu Şefi Yüksek Ziraat  Mühendisi Tahsin Taşyürek, Siyasi  Parti  Temsilcileri ile 33 kanaat önderi  katıldı. Toplantıda  konuşan Âşık Veysel Meslek  Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Erol, bölgelerdeki yerleşmeler arasındaki önemli farklılıklardan söz  ederek, bölgelerdeki  sosyo- ekonomik  yapıları  arasında  eşitsizliklerin  olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Metin  Erol, “ Bölgeler ve yöreler işsizliği yoksulluğu  paylaşmaya, dışarıya kitleler  hâlinde göç  vermeye ve giderek küçülmeye razı olmak zorunda kalacaklardır” dedi. Problemin sadece ekonominin işleyişindeki değişmelerden kaynaklanabilecek yakın tehditler konusunda öngörülerde bulunmanın olmadığını  belirten  Âşık  Veysel  Meslek  Yüksekokulu  Müdürü Prof. Dr. Metin  Erol  “ Konuyla bağlantılı olası çözümler konusunda stratejilerin  doğrultusunda  yapılacak  yatırım  tercihlerinin  nasıl ve kimler tarafından geliştirileceğinin belirlenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. Müdür Prof. Dr. Metin Erol, yüksekokulun çalışmalar konusunda, okulun her zaman bilimsel destek  vererek  Şarkışla halkının yanında olacağını belirtti.

Aralık