Üniversitemiz her geçen gün bilimsel çalışmalarına ağırlık vererek ülkemizde ve uluslararası çalışmalarında adından sıkça söz ettiriyor. Mühendislik Fakültesi Nanoteknoloji Mühendisliğinde yapılan bilimsel çalışma, Physica Status Solidi A- Applications and Materials Science isimli uluslararası derginin Nisan sayısında kapak olarak yayınlandı.
Mühendislik Fakültesi Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai ELAGÖZ ile Dr. İlkay DEMİR ve uluslararası saygınlığı olan Prof. Dr. Manijeh Razeghi’nin dâhil olduğu grubun, literatürde ilk olarak yapılan nano-desenli Silikon alttaş üzerine MOCVD epitaksiyel kristal büyütme tekniği ile yüksek kaliteli Alüminyum Nitrat (AlN) büyütülmesi ve ultraviyole bölgede çalışan cihaz uygulamasını içeren çalışması, SCI kapsamındaki Physica Status Solidi A- Applications and Materials Science isimli uluslararası derginin Nisan sayısında yayımlandı.
Çalışma hakkında bilgi veren ve bilimsel çalışmayı yakından takip eden Mühendislik Fakültesi Nano-teknoloji bölümü öğretim elemanı Prof. Dr. Sezai Elagöz “Mikro patent silikon üzerine alüminyum nitrat büyüme çalışmasına başlamıştık. Doktora çalışmasını yürüten öğrencim İlkay Demir almış olduğu TUBİTAK desteği ile Amerika’da konusunda dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Manijeh Razeghi’nin Northwestern Üniversitesinde ki laboratuvarında bir yıl çalışma yapmaya hak kazandı. Bu yıl orada yaptığı çalışmalar içerisinde güzel bir çalışma çıkardık. Çıkardığımız çalışma ise uluslararası saygın bir bilimsel dergi olan Physica Status Solidi dergisinde kapak olma hakkını kazandı.” dedi.
Çalışmayı titizlikle yürüten Dr. İlkay Demir, “İlk olarak yapılan nano-desenli Silikon alttaş üzerine MOCVD epitaksiyel kristal büyütme tekniği ile yüksek kaliteli Alüminyum Nitrat (AlN) büyütülmesi ve ultraviyole bölgede çalışan cihaz uygulamasını içeren çalışmayı yaptık. Ayrıca bu çalışma geçen yıl Avrupa Malzeme Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan sunumda birincilik ödülü aldı.” dedi.
Dr. İlkay Demir “Uluslararası dergide yayımlanan bu çalışmamız Cumhuriyet Üniversitesi ve Northwestern Üniversitesi iş birliği ile yapılmıştır. Bu çalışma bilimsel komite tarafından değerlendirilerek ön kapak (cover picture) olmaya hak kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.
HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:
www.youtube.com/watch VİZYON 58
Nisan
2017