Haberler

  • 16 Şubat 2010

Hastanemiz Her Alanda Yenileniyor.

             Üniversitemiz  Araştırma ve Uygulama Hastanesi n de  Hasta Hizmet  alanları,  daha modern ve gelişmiş hale geliyor. Geçtiğimiz  aylarda Hizmete açılan Ağrı Kliniğinden sonra  şimdide yeni lenen  ”Yoğun Bakım Ünitemiz” hizmete açıldı.  
              Yoğun Bakım Ünitemizin açılışına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sağlık Müdürü  Vakkas Özmercan, Rektör  Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör  Yardımcısı Prof. Dr. Ömer  Cevit  Üniversitemiz Genel  sekreteri Muammer Kokili , ve Hastane yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun Bakım Ünitemizin açılışını, İlimiz  Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,  Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş  ve  Ünite sorumlusu  Prof. Dr. Caner Mimaroğlu birlikte  gerçekleştirdiler. üniteyi gezerek, Prof. Dr. Caner Mimaroğlu’ndan bilgi alan Vali Ali Kolat  açılış konuşmasında ilimizin Sağlık hizmetlerinde  ciddi anlamda rekabet eder boyuta ulaştığını ifade ederek hastaların Hastane seçimlerinin özgür olduğunu ifade ederek, Ülkemizdeki hastanelerde verilen  hizmetlerin   aynısının burada da aynı kalitede hizmet  verildiğinin  bilinmesini ifade etti.
               Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, açılan ünitenin önemine ve kalitesine değinerek, bölümün yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Üniversitemizin, olması gereken yere çok yakın zamanda ulaşacağını ifade eden Prof.Dr. İlyas Dökmetaş,  Hasta hizmetleri miz  ve yenilenen ünitemizle birlikte Halkın bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yoğun Bakım Ünitesi  sorumlusu  Prof. Dr. Caner Mimaroğlu’da  Bakım Ünitemizin Türkiye’deki  en büyük birkaç yoğun bakım ünitesinden birisi olduğunu aktardı. Yoğun Bakım Ünitemize  Ankara, İstanbul, Antalya gibi illerden hastalar geldiğini belirten Prof.Dr. Mimaroğlu, bütün hastaların ekranlardan takip edilebildiğini de söyledi.   Hastanemiz  Başhekimi  Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu’ da ünitemizin, tedavi ve bakım hizmetleri açısından  dünya standartlarında hizmet vereceğini  kaydetti.  Üniversitemiz  Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı’na bağlı hizmet veren Yoğun Bakım Ünitemiz , yapılan  çalışmalarla  modernize edilerek hastalarımıza en iyi hizmeti verecek. Açılan  Ünitemizin  yatak kapasitesi  30a ulaştırılırken, bu ünitede 1  Profesör, 2 Doçent  ve  2 Yardımcı  Doçent olmak üzere 5 öğretim üyesi,  4 araştırma görevlisi,  21 hemşire ve 12 yardımcı personel imiz  hizmet verecek.

16

Şubat

2010

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B