• 02 Aralık 2010

Ermeni ve Protestan Kilisesi Din Adamları Tarafından Konferans Verildi

Üniversitemiz   İlahiyat  Fakültesi    Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı  Başkanlığı tarafından  “Hristiyanlık”  konulu  bir panel düzenlendi. İlahiyat   Fakültesi konferans  salonunda gerçekleşen  panele  İlahiyat Fakültesi  Dekan  Vekili  Prof. Dr. Metin  Bozkuş, fakülte öğretim üyeleri  ve öğrenciler  katıldı. Panelde  konuşan  Dinler  Tarihi   Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç . Dr. Ali Osman  Kurt, katılımcıların özgeçmişlerini okuyarak  Dinler  Tarihi  hakkında kısa bilgiler  verdi. Dinler  tarihinin  herhangi bir dinin  savunmasını  yapmadığını belirten, Yrd. Doç. Dr. Osman  Kurt,  dinler  tarihinin,  dinleri  bir olgu olarak ele aldığını  ve karşı tarafın kendisini  nasıl  tanımlıyorsa öyle algıladığını  ifade etti. Yöneticiliğini  İlahiyat  Fakültesi  Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Abdullah  Kahraman’ ın yaptığı  panelde  konuşan  “Türkiye  Protestan  Kiliseler  Birliği  Başkanı ” Dr. Behnan  Konutgan,  hâlâ ülkemizde Hristiyanlara farklı bir yaratık gibi bakan insanların var olduğunu  belirtti. Konutgan “ Bu ön yargıyı yok edecek sizlersiniz. Hepimizi  Allah yarattı. Allah vardır  o yaratıcıdır. Bize biçim verdi,  şekil verdi. Biz Allah’ ı yansıtmalıyız” dedi. Hindistan  Dinî  Lideri  Mahatma  Gandhi’  ye  İncil’ i çok okuyorsun neden Hristiyan  değilsin sorusuna   Gandhi’nin,  “ Eğer  Hristiyanları görmeseydim  Hristiyan  olacaktım.  Hz. İsa’ yı  seven  Hristiyanların   Hz. İsa  dışında hayat  sürüyor. Allah’ a inandıklarını söyleyen  o  insanlar  farklı  hayat  sürüyor.  İncil diyor ki kutsal  olun,  her davranışınızda kutsal  olun”  dediğini  belirtti.

Aralık