Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Kredi ve Yurtlar Kurumu Şemseddin Sivasî Erkek Yurdu’nu ziyaret edip öğrencilerle akşam yemeği yedi ve sohbet etti.
Ziyarete; Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer (KYK Üniversite Temsilcisi), Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi ve Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş katıldı.
Yemekten sonra tek tek öğrencilerin masalarına gidip Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç’la birlikte öğrencilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Alim Yıldız daha sonra, ‘’Zoru Başaranlar’’ söyleşi adı altında öğrencilerle sohbet etti.
Söyleşi Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç’un açış konuşmasıyla başladı. Erdoğan Tunç, “Sayın Rektörümüzle ilçelerimizdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarını ziyaret ettik. Maksadımız ortak paydaşımız olan öğrencilerimize en güzel hizmeti verebilmek. Problem varsa mahallinde problemleri çözmek. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak. Bugün de il merkezindeki yurtlarımızı gezmeye, sizleri ziyaret etmeye başladık. Sayın Rektörümüz öğrencilerimizle bir araya gelecek. Hasbihâl edeceğiz, dertleşeceğiz. Muhatap olduğunuz iki kesimle berabersiniz. Gündüz eğitim gördüğünüz Üniversitemizin yöneticileri akşam da barınma sosyal etkinliklerde bulunduğunuz Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun temsilcileriyle berabersiniz. İstediğinizi sorabilir, sıkıntılarınızı anlatabilirsiniz.’’ dedi.
Prof. Dr. Alim Yıldız, yurdun isminin verildiği Şemseddin Sivasî’den bahsetti. Şehrin manevi mimarlarını tanımanın öneminden bahseden Prof. Dr. Alim Yıldız, ‘’Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Önce kış şartlarından dolayı ilçelerimizdeki okullarımızı, yurtlarımızı ziyaret ettik. Sizlerle bir araya gelmeyi çoktandır düşünüyorduk, inşallah bundan sonra haftada bir yurtlarımızı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Sevgili öğrenciler, Şemseddin Sivasî’yi tanıyor musunuz: onun mezarını ziyaret eden var mı; nerede olduğunu biliyor musunuz? O, Sivas’ın önemli zatlarından birisi ve 16. yüzyılda yani 1520 ila 1597 yılları arasında yaşamış. Tokat’ın Zile ilçesinde dünyaya geliyor. Sivas Valisinin daveti ile Sivas’a geliyor ve o günden sonra sürekli olarak Sivas’ta kalıyor. 23 eseri var. Bunların yarısı şiir, diğer yarısı ise düz yazıyla yazılmış eserler. 2015 yılını Şemseddin Sivasî yılı ilan etmiştik Mutlaka onu ziyaret edin çünkü her şehrin manevi büyükleri dediğimiz veya manevi bekçileri olarak bilinen zatlar vardır. O, Sivas’ın manevi bekçilerinden biridir. İslam dünyasının üç güneşinden bahsedilir. Bunlardan birincisi Şems-i Tebrizi, ikincisi Akşemseddin, üçüncüsü de Kara Şems olarak bilinen Şemseddin Sivasî’dir. Şemseddin Sivasî Sivas’ta vefat eder. Cenazesine 60 bin kişinin katıldığı söylenir. Yine Sivas’ın manevi büyüklerinden biri Abdulvahab Gazi, biri de Kadı Burhaneddin.’’ dedi.
Söyleşinin monolog değil de diyalog şeklinde olmasını istediğini söyleyen Prof. Dr. Alim Yıldız, öğrencilerin Üniversitemizle ilgili sorularını yanıtladı. Ziyarette bulunan Rektör Danışmanlarımız ve Genel Sekreterimiz öğrencilerin kendilerine yönelttikleri soruları cevapladılar.
Söyleşinin sonunda öğrencilerimizin bizim geleceğimiz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alim Yıldız, ‘’Önemli olan, sizin rahat olmanız. İyi bir eğitim almanız bizim için önemli. ‘Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun oldum’ cümlesini gönül rahatlığıyla söylemeniz bizim için önemli. Ekibimizle bunun mücadelesini veriyoruz. Her türlü sorun ve sıkıntınızda önce bölüm başkanlıklarına daha sonra dekanlıklara ve müdürlüklere gidiniz, çözülmezse Rektörlük’e bekliyoruz.’’ dedi.
Ocak
2017