• 26 Kasım 2010

“Kur ‘ an’ ı Anlamada Temel İlkeler”

Üniversitemiz  İlahiyat  Fakültesi Dekanlığı tarafından “Kur’an’ı Anlamada Temel  İlkeler” adlı bir  konferans  düzenlendi. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Zeki Duman  tarafından Üniversitemiz Kültür Merkezinde verilen konferansa Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler,  fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler  katıldı. Konferansta konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Metin Bozkuş, fakülte olarak vizyonlarının İslami bilimleri anlayabilen, takip edebilen, etik ve estetik değerlere, mesleğinin gerektirdiği özelliklere sahip bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.  Erciyes  Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Zeki Duman, Kur'an’ ı Kerim'in, ona tutunan hiçbir eli bırakmayan en sağlam kulp olduğunu söyledi. Duman, Allah kelamı olan Kur'an’ ın  insanlığın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere indirilmiş kutsal kitap olduğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim' in yazıldığı dönemde sahabelerin, günümüzde de insanların ihtiyaçlarına cevap verdiğini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Zeki  Duman, Kur'an-ı  Kerim gibi, yıllar sonra da insanların ihtiyaçlarını karşılayacak, aynı tesiri, aynı etkiyi yaratacak bir kitabın yazılamayacağını aktardı. Kur’ an-ı  Kerim’ in  ilahi bir rehber olduğunu belirten Duman, ''Karanlık çağ olarak bilinen Orta Çağ böyle bir kitabı bekliyordu. O çağın insanları  âdeta dinden nefret ediyordu'' şeklinde konuştu. Prof.Dr. Zeki Duman, kutsal kitabımızın özellikle aklı ön planda tuttuğunu insanları, düşünerek hakkı ve doğruyu bulmaya teşvik ettiğini anlattı.

Kasım