• 24 Kasım 2010

"Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik Mesleği"

Öğretmenler günü nedeniyle Üniversitemiz Kültür Merkezinde "Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik Mesleği" adlı bir  panel düzenlendi. Sivas Valiliği ve Üniversitemiz  Eğitim Fakültesi  Dekanlığı  tarafından gerçekleştirilen  panele, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Meftuni Yekeler, Prof. Dr. Ömer  Cevit, Milli Eğitim Müdürü  Murat  Taner, fakülte dekanları, öğretim üyeleri  ve  öğrenciler  katıldı.Panelde  ilk olarak, Eğitim Fakültesi Müzik  Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri  küçük bir konser verdi. Panelde  konuşan  Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, öğretmenlik mesleğinin  öneminden bahsederek,  öğrenmenin  ve öğretmenin  herkesin  görevi olduğunu  ifade etti.  Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş  şöyle devam etti. “ Bugün hepimizin günü, bugün hepimize kutlu olsun. Dinlerde, birçok semavi dinlerinde,  öğrenmenin ve eğitimin çok önemi vardır. Bizim  dinimizde de  ilk  ifade  “Oku”  kelimesidir. Okumak ve yazmak  çok önemlidir.”  dedi. Panelde Ulu Önder’ in,  “Hayatta En Hakiki  Mürşit  İlimdir” sözünü de  hatırlatan  Rektör  Dökmetaş, tüm değerlerin temelinde okuma ve öğrenmenin geldiğini ifade etti.  Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’ın  konuşmasının  ardından  panele geçildi. Üniversitemiz  Eğitim Fakültesi  Eğitim Bilimleri Bölümü  Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Tuncay Dilci, “Geçmişten Geleceğe  Öğretmenlik  Mesleği”  Eğitim Fak. Öğr.Üyesi  Doç.Dr. Erdal Toprakçı “Öğretmenlik Mesleği Üzerine"  Eğitim Fak. Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal T. Uğurlu "Öğretmenlerin Denetim Fobisi" .Eğitim Fak. Öğr. Üyesi   Yrd. Doç. Dr. Kaan Güney  "Öğretmen Yetiştirme Sorunları"  MEB Öğretmenlerinden  Kadriye Özyazıcı  "Öğretmenlerin Sorunları" üzerine konuşma yaptılar.

Kasım

2010