Haberler

  • 20 Ekim 2016

Üniversitemiz ile Kosgeb Arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü İmzalandı

Rektörlüğümüz ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince Üniversitemizde kendi işini kurmak isteyen akademik ve idari personelimize KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesi ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Mühendislik Fakültesi öğrencilerimize de Uygulamalı Girişimcilik dersi verilmesi kararlaştırıldı.
 
Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, bu protokole göre akademik, idari personel ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerimize yönelik KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini ifade ederek eğitimini başarıyla tamamlayanlara katılım belgesi verileceğini ve hazırlamış oldukları proje yani iş planının KOSGEB tarafından onaylanması hâlinde 50.000 lira hibe, 100.000 lira da faizsiz geri ödeme desteğinden faydalanma imkânı olacağını sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Öğretim görevlimiz Fuat Çamlıbel Hocamızın hazırladı, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Şimşir Hocam ve KOSGEB’le birlikte böyle bir çalışmayı yapıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Bu çalışmalarımız devam edecek. Diğer projelerde de inşallah ortak çalışmalarımız olacaktır.” dedi.
 
KOSGEB Sivas İl Müdür Vekili Bahattin Ünal ise konuşmasında, “Üniversite yönetimi yeni olmasına rağmen kısa vadede birçok proje gerçekleştirdi. Tabii iki aşamalı bir iş birliği yapıyoruz. Hem kısa vadede hem orta vadede. Geri dönüşümü olacak bir sürece başladık. Değerli Rektörümüzün dediği gibi öncelikle öğrencilerimizin Mühendislik Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve birçok meslek yüksekokulunda girişimcilik derslerini almasını sağladık. Tabii bu ne anlama geliyor? Öğrencilerimiz bu programı başarıyla tamamlarsa Türkiye’nin herhangi bir yerinde sadece Sivas’a özgü değil, herhangi bir iş yeri kurduklarında 150.000 liraya kadar girişimcilik desteği alacaklar. Üniversitemizde hocalarımızın bilgi ve birikimlerini aktarmaları için uygulamalı girişimcilik eğitimlerini düzenlemeye başladık. Ayrıca hocalarımız ARGE ve inovasyona yönelik yeni bir girişimcilikte bulunursa tabii bunlara da desteklerimiz olacak. Ayrıca hocalarımızın yaptıkları çalışmalarla da patent sayılarının artırılmasına yardımcı olacağız. Rektörümüze ve ekibine ayrıca teşekkür ederiz. Bu kısa vadede bize çok fazla iş birliği önerdiler. Ayrıca kamu - üniversite ve sanayi iş birliğinde temsilcimiz Prof. Dr. Mehmet Şimşir Hocamız da bize iş birliği sağlama konusunda yardımcı oldular, kendilerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir ise konuşmasında en önemli çalışmalardan birinin Üniversitemizin yetiştirmesine katkı sağlayacak bu tür faaliyetlerin sayısını artırmak olacağını söyleyerek, “Her şeyden önce TÜBİTAK’ın belirlemiş olduğu girişimcilik endeksine ilk elli arasında üniversitemizi sokmayı planlıyoruz. Bu çerçevede hem hocalarımızın hem de öğrencilerimizin bu projede yer almaları son derece önemlidir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
 
İmzalanan protokol çerçevesinde Üniversitemiz personeline yönelik olan eğitimin ücretsiz ve eğitim süresi ise 32 saat olması kararlaştırıldı.
 
Eğitim KOSGEB veri tabanında eğitimci olarak kayıtlı ve aynı zamanda Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Fuat Çamlıbel tarafından verilecek olan eğitim kapsamında kontenjan 30 kişiyle sınırlandırıldı. Eğitim sonunda Katılım Belgesi almaya hak kazanan kişiler kendi işletmelerini kurmaya karar verdiklerinde hazırlamış oldukları iş planının KOSGEB
 
tarafından onaylanması durumunda 50.000 TL hibe (Geri Ödemesiz) ve 100.000 TL faizsiz geri ödemeli KOSGEB’in Yeni Girişimcilik Desteği’nden faydalanma imkânı kazanacaklar.
 
Protokol imza törenine ayrıca Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Öğretim Görevlisi Fuat Çamlıbel ve Sivas KOSGEB İl Müdürlüğü uzmanları da katıldı.
 

20

Ekim

2016

Haberler