• 08 Kasım 2010

Atatürk’ ü Anma Konseri Düzenlendi

10 Kasım münasebetiyle Sivas Devlet Türk Halk Müziği  Sanatçıları  tarafından Üniversitemiz Kültür Merkezinde  “Atayı Anma”  konseri düzenlendi. Konsere Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcıları İsmail Karadaş, Veysel Çiftçi,  Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ömer  Cevit, İl Jandarma Komutanı  J. Kur. Alb. Murat Arslan, Emniyet Müdürü Kemal Seyhan,  fakülte dekanları,  öğretim üyeleri, Üniversitemiz Genel Sekreteri Muammer Kokili, vatandaş ve öğrenciler  katıldı.  Sivas Devlet THM Korosu Müdürlüğü tarafından verilen konserde,  Koro  ve solistler birbirinden güzel  türküler  seslendirdi. Koro Şefliğini Solmaz Kadıoğlu’ nun   yaptığı   konserde,  Sivas, Rumeli, Azerbaycan, Doğu Anadolu, Ege, Karadeniz yörelerine  ait türküler  seslendirildi.

Konserin ardından Vali Ali Kolat  ve  Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ömer  Cevit  tarafından Koro Müdürü Sait  Döşkaya ve Koro Şefi Solmaz Kadıoğlu’ na  çiçek ve  plaket verildi.

Kasım