Haberler

  • 14 Temmuz 2016

Erasmus + Tarafından Üniversitemizin Yüksek Bütçeli KA 107 Ortak Ülkeler Projesi Kabul Edildi

Avrupa Birliği, ‘KA 107 Ortak Ülkeler’ başlığı altında Erasmus + hareketliliğini AB ülkelerinin dışındaki diğer ülkelere de yaymıştır. Bu bağlamda Üniversitemiz adına 2016 yılının Şubat ayında  Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün hazırladığı KA 107 Ortak Ülkeler projesi kabul edilmiştir. Dış İlişkiler Biriminin yoğun çabaları sonucu olarak hazırlanan projenin kabulüyle birlikte Üniversitemiz personel ve öğrencileri sadece AB ülkelerine değil; ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Kolombiya, Azerbaycan, Kırgızistan, Etiyopya, Fas ve Kosova’ya KA 107 projesi kapsamında gidip ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde bulunabileceklerdir. Türkiye’deki tüm devlet ve özel üniversitelerin başvuru yaptığı bu projede, Üniversitemiz Erasmus + Biriminin yazdığı belirtilen ülkelere ait tüm projelerin en üst düzey ve sıralamayla kabul görmesi, Üniversitemizin Uluslarasılaşma Vizyon ve Misyonu için oldukça kayda değer bir gelişmedir.
Özel ve devlet üniversiteleri içinden 81 üniversite tarafından hazırlanan yazdığı projelar arasından yapılan sıralamada Cumhuriyet Üniversitesi;
1.     ABD proje sıralamasında kabul edilen 10 projenin içinde 3.
2.     Batı Balkan ülkeleri sıralamasında kabul edilen 17 projenin içinde 3.
3.     ACP ülkeleri (Afrika) sıralamasında 1.
4.     Doğu Ortaklığı Ülkeleri (Azerbaycan) 2.
5.     Güney Akdeniz Ülkeleri (Fas) 2.
6.     Orta Asya Ülkeleri (Kırgızistan) 1.
7.     Latin Amerika Ülkeleri (Kolombiya) 2. Sırada kabul görmüştür.
Bu başarılı çalışma ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye’deki tüm özel ve devlet üniversiteleri içerisinde başvurduğu bütün projeler kabul görerek ilk üç içinde yer almıştır.
Bu proje kapsamında Üniversitemize verilen hibe yaklaşık 245.000 EURO olup Cumhuriyet Üniversitesi ve ilgili ülkelerdeki öğrencilerden (50 kişi) personelden de (60 kişi) bu hareketlilikten yararlanabileceklerdir.

14

Temmuz

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B