• 03 Kasım 2010

“Temel ve İleri Yaşam Desteği”

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 03. 11. 2010 tarihinde Tıp Fakültesi  Dekanlığı tarafından   Sivas Askerî  Hastanesi’nde görevli doktor,  hemşire ve sağlık çalışanlarına yönelik olarak  “Temel ve  İleri Yaşam Desteği” konulu konferans düzenlendi.  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından Dr. Hikmet Boran Konferans Salonu’ nda düzenlenen konferansta açılış konuşmasını Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu yaptı. Mimaroğlu, Kardiyopulmoner Resüsitasyon tarihçesini sundu.  Konferansta,  Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve  Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim  Üyesi Doç. Dr. Kenan Kaygusuz ise, (KPR)  Kardiyopulmoner  Resüsitasyon “Erişkinde Temel Yaşam Desteği ve İleri Yaşam Desteği” konudunda,  Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Düger ise,  “Pediatrik Yaşam Desteği” konularında bilgiler  verdiler.  Konferansa Askeri Hastanesi Baştabip Vekili Tabip Albay Ali Kurnaz,  doktor,  hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.  Konferansa ayrıca Askeri Hastanesi doktor,  hemşire ve sağlık personeli  yoğun ilgi gösterdi.

Kasım

2010