Haberler

  • 29 Haziran 2016

Mesleki Eğitimlere Katılan Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gerçekleşen Hizmet İçi Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında ‘Öğretmenlere Yönelik Mesleki Çalışmalar’  eğitim seminerleri sona erdi.
 
Seminerler kapsamında eğitimlere katılan öğretmenlere sertifika töreni düzenlendi.
 
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar, dekan yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, öğretim elemanları ve öğretmenler katıldı.
 
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk, Üniversite-Şehir-Sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini yaşadıklarını ve bu işbirliğinin arttırılmasına yönelik çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek bu çalışmaların artarak devam ettiğini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde Müdür Altınsoy ve ekibine teşekkür ederek sözlerine devam eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk, “Hizmet içi eğitim programımız Cumhuriyet Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ortaya çıkan güzel bir organizasyondur. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a da bu alanda doğru projeler sunmamız lazım. Bizlere çok büyük görevler düşmektedir"  ifadelerine yer verdi.
 
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise konuşmasında işbirliği kapsamında güzel bir faaliyet sağlamış olduğunu söyleyerek, Bakanlığın politikasının % 60 mesleki, % 40 Anadolu liseleri olduğunu sözlerine ekledi. Meslek lisesi oranının Sivas’ta % 50’lerde olduğunu, bu çıtayı yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Müdür Altınsoy, “Anadolu Liselerinden mezun olan kişi eğer üniversiteye gidemiyorsa, işsiz bir şekilde ortada kalabiliyor. Meslek lisesinde ise bir mesleğin eğitimini ucundan kıyısından, belki çok daha profesyonel olarak alabiliyor. Ondan dolayıdır ki meslek lisesi sayısının ve niteliğinin arttırılması gerekmektedir, tabii bu da meslek lisesindeki hocaların işi. Siz hocalarımıza çok görev düşüyor, bunun bilincinde olduğunuzu biliyoruz. Siz değerli hocalarıma, öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tatar ise konuşmasında her iki kurumun işbirliğinin, karşılıklı iletişimin  ve eğitimlerin önemli olduğunu aktararak, ”Eğitimler bir  hafta sürdü. Çoğunluğu Mühendislik Fakültesi'nden olmak üzere, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdan 14 öğretim üyesi arkadaşımız bu etkinliklere ciddi bir şekilde katkı sağladılar ve bu eğitim için öğretmenlerimize özel sunum hazırladılar. Kendilerine katkılarından ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. 
 
-9 Farklı Liseden 113 Öğretmen Eğitimlere Katıldı-
 
Dekan Prof. Dr. Tatar, bu kapsamda 14 oturumda 28 saat boyunca eğitimler verildiğini aktararak, bu eğitimlerin önemli olduğunu ancak, devamının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Dekan Prof. Dr. Tatar, eğitimlerin protokolün bir gereği olarak yapılması değil, gerçekten fayda sağlanması adına isteyerek yapılması halinde daha kalıcı ve yararlı olacağına inandığını belirtti ve programın düzenlenmesinde katkı veren herkese teşekkür etti.
 
Eğitimlere katılan öğretmenler adına konuşan Adıgüzel Akkuş ise eğitimlerin kendileri için yararlı olduğunu belirterek, eğitimlerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk, Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ve Dekan Vekili Prof. Dr. Tatar tarafından katılım sağlayan öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.
 
Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise eğitimlere katılan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim etti.
 

29

Haziran

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B