Haberler

  • 23 Haziran 2016

Cumhuriyet Teknokent'te Yenilikler Konuşuldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Girişimcilik ve Destekleme Dairesi Başkanı Mehmet Madencan ve beraberindeki Bakanlık uzmanları Cumhuriyet Teknokent’te, Cumhuriyet Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Teknokent diğer yönetim kurulu üyeleri, şehrimiz Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği temsilcileri, Teknokent yetkilileri, teknokent firma temsilcileri ve ilimiz bazı sanayicileri ile bir araya geldi. 
 
Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ali Ertaş’ın Cumhuriyet Teknokent’in kısa bir tanımını içeren sunum ile başlayan toplantı karşılıklı görüş alış verişleri ile devam etti. Bakanlık temsilcileri tarafından yakın zamanda yasalaşan ve hala üzerinde düzenlemeler için çalışılan yeni Ar-Ge reform paketi hakkında ön bilgiler vererek, bakanlığın gerek Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne gerekse diğer kurum ve kuruluşlara ne gibi destekler sağlayabileceği anlatıldı. 
  
Toplantıda Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Teknokent’in önündeki en büyük sorununun mali yetersizlikler olduğunu, bu durumun da yeterli personel istihdamının ve teknoloji transfer ofisinin hizmet çeşitliliğini sağlamasında engel oluşturduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kocacık konuşmasında TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında yeni başlatılan 650.000,00 TL üst limitli destek programına; “TGB ortaklık  yapısında en yüksek paya sahip üniversitenin ve varsa aynı üniversiteye bağlı vakıf gibi kuruluşların toplam hissesinin yüzde 30’u geçmemesi durumunda başvuru yapılabilecek”  şartını sağlamadığımızdan dolayı başvuru yapamadığımızı ve bu maddenin değiştirilmesini talep ettiklerini belirtti. 
 
Daha sonra firma temsilcilerinin de katılımı ile karşılıklı görüş alışverişinde devam eden toplantı, Teknokent firmalarının bazılarını ofislerinde ziyaret ile sonlandırıldı.
 
 

23

Haziran

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B