• 03 Kasım 2010

İmranlı, Meslek Yüksek Okuluna Kavuştu

Üniversitemiz  İmranlı  Meslek  Yüksekokulu  düzenlenen  törenle  hizmete  açıldı.  Açılışa Vali Ali Kolat,  Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni  Yekeler,  İmranlı Meslek Yüksek Okulu  Müdür  Vekili  Doç. Dr. Ahmet  Bozdoğan, İmranlı Kaymakamı Ömer Dağdeviren,  İmranlı  Belediye  Başkanı  Dursun Yurttaş,  İmranlılı İş Adamları Derneği  Başkanı  (İmsiad)  Musa  Gümüş,  hayırsever iş  adamları,  İmranlılı vatandaşlar  ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali  Ali Kolat,  Yüksekokulun  ilçede açılması için vatandaşların büyük gayret gösterdiğini belirterek,  binanın vatandaşın desteğiyle yapıldığını dile getirdi. Vali Kolat, 'Devlet yöneticileri  olarak bu gayreti görünce daha fazla çaba sarf ederek daha fazla koşturuyoruz' dedi. Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, Meslek Yüksek Okulunun  12 öğrencinin eğitim gördüğü tek bölümle açıldığını kaydederek, önümüzdeki yıllarda bölüm ve öğrenci sayısının daha da artacağını söyledi.  Rektör  Dökmetaş, “İmranlı  Sivas’ ın en güzel ilçelerinden  birisi.  Doğuyu batıya bağlayan bir nokta” dedi.  Meslek  Yüksekokulunun,  Sivas  Valiliği,  Üniversitemiz,  Vekiller  ve  İmranlı  İlçe heyetiyle  ortak hareket ederek,  yoğun  çaba ve gayretlerle açıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  “Bize düşen görev,  yeni programları açarken bölgenin özelliğine göre açmak. Sadece bu okulda öğrencilerin okuması değil,  bu bölgeye katkı sağlamasına vesile olmak” şeklinde konuştu. Rektör   Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  Meslek  Yüksekokulunun İmranlı İlçesine hayırlar getirmesini  temenni etti.  İlçe Kaymakamı  Ömer  Dağdeviren,  eğitimin önemine vurgu yaparak yüksek okulun ilçeye önemli katkıları olacağını ifade etti. İmranlı Belediye Başkanı Dursun Yurttaş,  tören sırasında cep telefonundan  Ulaştırma  Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’u arayarak,  Müsteşar  Soluk’un mesajlarını   telefondan vatandaşlara dinletti. Müsteşar Habip Soluk,  Meslek Yüksekokulunun  İlçeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek,  İmranlı’ ya  yapılacak çalışmalar hakkında  bilgiler  verdi.  Belediye Başkanı Dursun Yurttaş,  İmranlı İlçe yönetimi  olarak  el ele  verdiklerini  belirterek,  birlik ve  beraberlik  içinde  İlçeye Meslek Yüksekokulunun  kazandırdıklarını  ifade etti.  Yüksekokula kayıt yaptıran  öğrencilere  ilçeyi tercih etmelerinden dolayı minnet  duyduklarını ifade eden  Başkan Yurttaş, öğrencilere  öz evlatları gibi bakacaklarının  altını  çizdi.  Meslek Yüksekokulu ve  öğrenci  yurdunun  yapımını üstlenen  İmranlılı  İş Adamları Derneği  (İmsiad)  Başkanı  Musa  Gümüş  de  konuşmasında,  dernek olarak İmranlı İlçesine hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek verilen  desteklerle  Meslek Yüksekokulu  ve öğrenci  yurdunu   yaptıklarını  açıkladı.
Konuşmaların  ardından  İlçe Belediye Başkanı  Dursun Yurttaş  tarafından  Vali Ali Kolat  ve  Rektör  Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’ a   katkı ve hizmetlerinden  dolayı  plaket  verildi.  Programda  daha sonra Meslek Yüksekokulunun açılışı gerçekleştirildi. Yüksekokulun  açılışını  Vali Ali Kolat, Rektör Prof.Dr. İlyas  Dökmetaş ve beraberindekiler  birlikte  gerçekleştirdi.  Açılışın  ardından  hep birlikte  Meslek Yüksekokulu  öğrenci  yurdu   gezilerek  incelemelerde  bulundular.  Törenlerin ardından  Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  Yüksekokul  öğrencileriyle  sınıfta  bir araya  gelerek  sohbet  etti.

Kasım