Üniversitemiz ve TÜDEMSAŞ Arasında Protokol İmzalandı
Üniversitemiz Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde Makine Mühendisliği Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ile İmalat Mühendisliği programlarında kayıtlı öğrencilerin Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) bünyesinde bulunan Kaynak Eğitim Merkezi ve Kalite Kontrol Laboratuarları’ndan faydalandırılması kapsamındaki uygulama ve esaslarına ilişkin olarak protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Elagöz, TÜDEMSAŞ Müdür Yardımcıları, TÜDEMSAŞ daire başkanları ve Dekan Yardımcıları katıldı.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, protokol kapsamında Üniversitemiz ile TÜDEMSAŞ arasında üniversite - sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini sergilediklerini ifade ederek, “Protokol; Üniversitemizde Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde çeşitli bölümlerindeki öğrencilerimizin TÜDEMSAŞ’ta mevcut laboratuarlarda staj yapması, deneyim kazanması ile ilgilidir. Öncelikle ben Sayın Genel Müdürümüz Yıldıray Koçarslan beye, yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerine, aynı zamanda Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi dekan ve yardımcılarına protokolü hazırladıkları için teşekkür ederim. Öğrencilerimizin bu protokolle daha donanımlı, daha bilgili, birikimli olarak mezun olmaları söz konusu olacaktır. Mezun olduklarında iş bulma konusunda da daha rahat edecekler. Umarım 2023 hedeflerine Türkiye’nin ulaşmasına insan kaynağı olarak bizde bir katkı sağlayacağız. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyor, işbirliği çerçevesinde protokolün hazırlanmasında ve oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan ise konuşmasında, TÜDEMSAŞ’ın Türkiye’de yük vagonu sektöründe bir yıl içerisinde 3-4 farklı tipte yük vagonu üretebilecek imkân ve kabiliyet, hemde kapasite ile Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olduğunu söyleyerek, “Üniversitemizde Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği’nde eğitim gören öğrencilerimizin teorikte görmüş oldukları kaynak derslerinin yanı sıra, pratikte de eğitimlerinin birebir uygulamalı olarak almaları ve bu yapılan kaynaklarında kontrollerinin yapılmasını birebir öğrenmeleri konusunda bir çalışma başlatıldı. Faruk Kocacık hocamız ekibiyle birlikte böyle bir talep için gelince biz çok mutlu olduk. Üniversitenin iş yerimizi bir arka bahçesi gibi kullanılmasını istiyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz hayata atıldıkları zaman birçok şeyi öğrenerek daha başarılı olacaktır. Hocamıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, onların yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve Genel Müdür Koçarslan tarafından protokollere imzalar atıldı.