Haberler

  • 01 Kasım 2010

İhracaat Rakamları Sivas’ ta Açıklandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi,  (T.İ.M)  Ekim ayı ihracat rakamlarını Sivas’ ta açıkladı. Ticaret ve Sanayi Odası’ nda düzenlenen toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,  Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi,  Rektör  Vekili  Prof. Dr. Recep Toparlı, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  Dekanı  Prof.Dr. Ahmet  Uzun, öğretim  üyeleri,  TİM  meclis  üyeleri,  TSO Başkanı  Osman Yıldırım  ve  çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda  konuşan  Vali Ali Kolat,  Sivas’ ın maden,  sanayi ve turizm açısından önemli bir yer  olduğunu ifade etti.   Sivas’ ın  Türkiye’nin yüz  ölçümü itibarıyla  Türkiye’nin ikinci büyük ili olduğunu belirten Vali Kolat,  “İlimiz önemli bir coğrafi noktadadır.   Kültür ve Sağlık turizmi başta olmak üzere pek çok zengin değerleri bulunmaktadır.  Son yıllarda yatırımcılarımızın da gözdesi olmuş,  her yıl ihracat rakamlarını yükselten bir  il konumuna gelmiştir”  dedi.  Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi  ise,  toplantının  Sivas’ ta  gerçekleşmesinden  dolayı  mutlu olduğunu  ifade etti.  İhracat  rakamlarını her ay farklı bir şehirde açıkladıklarını belirten Büyükekşi,  “Doğu’nun en tarihî  merkezlerinden birisi olan Sivas’ tayız.  Sivas ihracatta atılım yapan illerimiz arasında ön sıralarda. Sivas, 2010 yılının ilk 9 ayında ihracatını yüzde 62 artırarak 41,5 milyon dolara yükseltti.  2002 yılında Sivas’ın ihracatı sadece 8 milyon dolardı.  Mevcut büyüme hızı ile devam edilirse 2023 yılında 350 milyon dolarlık bir hedefi yakalayabilir”  dedi

Toplantıda, 2009 yılında Sivas’ta ihracatta başarı gösteren işadamlarına plaketler  verilirken,  Üniversitemize verilen plaketi   Rektör  Vekilimiz  Prof. Dr. Recep Topalı  aldı.

01

Kasım

2010

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B