Haberler

  • 29 Mayıs 2016

Rektörümüz ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi'nin Açılışına Katıldı

Ülkemizin ilk seri mercek üretiminin yapılacağı ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Uzun zamandan bu yana devam eden Üniversitemiz ile Aselsan işbirliği kapsamında Üniversitemiz kampüsünde de bu üretim tesisine bağlı olarak Hassas Optik Ar-Ge Merkezi kuruldu.
 
Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla Sivas Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulan tesisin açılışına ayrıca Vali Alim Barut, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, ASELSAN yetkilileri, Tugay Komutanı Tuğgeneral F. Celaleddin Sağır, Başavcı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.    
 
ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi'nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katma değeri çok yüksek ve bilgiye dayalı ürün üretilecek bir tesisin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, bu fabrikanın ileride optik alanında kümelenmeyi Sivas'ta sağlayacağını söyledi.
 
Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve kısa sürede uçak gemisine de sahip olunacağına işaret eden Yılmaz, "İnşallah önümüzdeki dönemde uçak gemimiz olacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de ürettiğimiz uyduları Türkiye’den fırlatacağız. Kendi tankımızı, zırhlı araçlarımızı, milli gemilerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde ASELSAN bu yola başlarken 'Kendi uçağını kendin yap' diye başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi savaş uçağımızı kendimiz yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
Vali Alim Barut, Milletvekili Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın konuşmalarının ardından tesisin açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.  

29

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B