Haberler

  • 29 Mayıs 2016

Tüp Bebek Konusunda Vatandaşlar Bilgilendirildi

Üniversitemiz Tüp Bebek Merkezi tarafından “Çocuk İsteyen Çiftlerin Umudu: Tüp Bebek‘ konulu halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Levent Özdemir, Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Prof. Dr. Ali Yanık, Prof. Dr. Gonca Yenicesu, Hastane Başmüdürü Rahmiye Gültekin, Başhemşire Ergül Koçak, öğretim elamanları ve vatandaşlar katıldı. 
 
Programda konuşan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Yenicesu,  merkezin bir yıldır aktif çalışmaya başladığını, hasta başvurularının sayısının 700’ü geçtiğini belirtti. Tüp Bebek tedavisi dışında çocuk isteyen aileler için infertilite polikliniği olduğunu belirten Prof. Dr. Yenicesu, Tüp Bebek tedavisi alan hastalarda da gebelikler olduğunu ve ilk bebeklerinin doğduğunu  ve bu bebeklerin yenidoğan servisinde takip edildiğini iletti.
 
Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ise konuşmasında Tüp Bebek Merkezi’nin Sivas için önemli bir merkez olduğunu ve hastaların artık dış merkezlere gitmelerinin gerek kalmadığını iletti. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Ali Yanık’ın yaptığı toplantıda Yrd. Doç. Dr. Özlem Bozoklu Akar,  “Üreme  Tedavisinde Aşılama ve Diğer  Tedavi Yöntemleri’ , Prof. Dr. Gonca Yenicesu,   “Tüp Bebek Tedavisi Gereken Tıbbi Durumlar ve Tedavi Yöntemleri’,  Hemşire Elif Sönmez, “Yasal Açıdan Tüp Bebek İçin Gereken Koşullar ve Tüp Bebek Merkezi’nin Tanıtımı’,  Doç. Dr. Esat Korağlı,  “Üreme Açısından İnfertilite’ , Prof. Dr. Celal  Kaloğlu,  “Embriyoloji Laboratuarı ve İşleyişi”  konularında vatandaşlara bilgiler verdiler. 
 
Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yanık kapanış konuşmasında; Tüp Bebek hastalarının bilinçli olması gerektiği ifade ederek,  Tüp Bebek Merkezlerinde olması gereken özellikler konusunu da bilgiler verdi.
 

29

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B