• 02 Kasım 2010

Vali Ali Kolat, Öğrencilerimizle Söyleşi de Bir Araya Geldi

Vali Ali Kolat, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi   Kamu  Yönetimi  öğrencilerinin hazırladığı  'İdarecilerle Öğrenciler  El  Ele' konulu söyleşi  programına katıldı.  Fakülte konferans  salonunda  gerçekleşen  programa,  Rektör  Vekilimiz  Prof. Dr. Recep Toparlı,  İ.İ.B.F Dekanı  Prof. Dr. Ahmet  Uzun, öğretim  üyeleri  ve öğrenciler   katıldı.  Program,  müzik bölümü öğrencileri tarafından  müzik dinletisi ile başladı.  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  Kamu  Yönetimi  Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagehan Talat Aslan, tecrübeli idaricilerin tecrübelerini öğrencilere aktarmak adına programı düzenlediklerini  belirtti.  “ öğrencilerimizi  yetiştirirken,  teorik bilgilerin yanında bizzat  pratik bilgiler  veriyoruz.  Hayatın içerisinde,  özellikle  kamu  yönetimi ile ilgili sorunlarla  karşılaşmış ve çözme  makamında olmuş kişilerin,  tecrübelerini aktarmayı çok  önemli buluyoruz” dedi.  Rektör  Vekilimiz    Prof. Dr. Recep Toparlı  ise, öğrencilere hizmet etmek istediğini ifade etti. Rektör  Vekili   Toparlı, öğrencilerimize müjdeli haberler  vererek  “ hergün yeni bir sürprizle  karşılaşacaksınız.  Sizleri  dinleyeceğim.  Üniversitemizin bütün problemlerini  biliyorum.”  şeklinde  konuştu.  Rektör  Vekili   Prof. Dr. Recep Toparlı,  öğrencilerimizin yanlarına giderek sorunlarını  dinleyeceğini ve her zaman yanlarında  olacağını  ifade etti.

Konuşmaların ardından  Vali Kolat, “Bu tür etkinliklerin tecrübelerin aktarılması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.  Valinin merkezi idarenin taşradaki en üst birim amiri olduğunu belirten Vali  Kolat, ülkelerin yönetim biçimleri olduğunu,  buna göre de yönetim anlayışları olduğunu anlattı.  Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Kolat,  “Bir öğrencinin nasıl vali oldunuz?” sorusuna karşılık olarak; valiliğin büyütülmemesini,  isteyince vali olunabileceğini ifade etti ve kendi yaşantısını örnek göstererek, Malatya'nın Darende İlçesine bağlı bir mezrada doğduğunu, yatılı okuyarak  hukuk fakültesini kazandığını, daha sonra devletin çok çeşitli kademelerinde idareci olarak görev yaptığını anlattı.  Öğrencilerimize önemli  tavsiyelerde  bulunan Vali Ali Kolat, öğrencilerin mezun olduktan sonra  sadece kamu dairelerinde değil, özel teşebbüsleri tercih etmeleri gerektiğini de vurguladı. Konferansın ardından  Rektör  Vekilimiz  Prof. Dr. Recep Toparlı, Vali Ali Kolat’a katkılarından  dolayı  plaket verdi.

Kasım