• 02 Kasım 2010

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı , Müftü Yusuf Şahin ’ e Ödül Verdi

Rektör Yardımcımız  Prof. Dr . Recep Toparlı, İl Müftüsü Yusuf  Şahin’ i makamında ziyaret etti. Müftü  Yusuf  Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müftü Yusuf Şahin, il merkezi ve köylerde görev yapan  500 civarındaki din görevlisine  “ Türkçeyi  Doğru Kullanmanın Önemi”  konulu bir konferans düzenleyeceklerini, konferansın Prof. Dr.  Recep Toparlı tarafından verileceğini  belirtti. Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Recep Toparlı ise, Rektör Yardımcılığı görevinin yanı sıra Türk Dil Kurumu üyesi olarak, Türkçemizin doğru konuşulması ve kullanılması için her zaman çaba gösterdiğini ifade etti. Ulu Cami ve Yeni Cami yazılışındaki yanlışlığı düzelterek cami kelimesinin tek i ile yazılmasıgerektiğini belirtti. Müftü Şahin’ in Türkçeye önem veren bir kişi olduğunu belirten Toparlı, “  Türk Dil Kurumu başkanına  sizin bu duyarlılığınızdan bahsettim. Sizleri kutlamamı söylediler ve çok mutlu  oldular ” dedi.

Konuşmaların ardından  Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Recep Toparlı, Müftü Yusuf Şahin’e  Türkçeye verdiği önemden dolayı  hem Türk Dil Kurumu hem de  Üniversitemiz adına iki ayrı teşekkür belgesi vererek, “ Türkçeye önem verenlere ödül veren tek üniversiteyiz ” dedi.   Müftü Şahin de  Prof.Dr. Recep Toparlı şahsında üniversitemiz çalışanlarına teşekkür etti.

Kasım