Haberler

  • 24 Mayıs 2016

Veteriner Fakültemiz İlk Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi ilk mezunlarını Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkezi Amfi’de gerçekleşen programa ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Veteriner Fakültesi mezunlarının ilk mezunlar olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek, diploma sonrasının asıl zorlukların başladığını ve öğrencilikle mesleğin  çok farklı şeyler olduğunu sile getirdi. Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Sizler sorumluluk alacaksınız ve sorumluluklarınızı yerine getirirken karşılaşacağınız zorluklar olacak ama inanıyorum ki;  buradan aldığınız eğitim sizlerin o zorlukları aşmasında yetecektir. Benim sizlere önerim ve tavsiyelerim ve sizden beklentim değişmelere ve gelişmelere açık olun. Öğrendiğinizle yetinmeyin ve yeni gelişmeleri takip edin. O zaman güçlükleri daha kolay aşarsınız. Çalışkan olun, donanımlı olun. Bu her zaman, herkese lazım ve bunun ötesinde ailenize,  ülkemize faydalı birer meslek mensubu olun. Toplumsal değerlerimize sahip çıkın ve sizi yetiştiren devletimizi yaptığı fedakârlıkları boşa çıkarmayın. Sizleri yetiştiren hocalarınıza,  emeği geçen personelimize ve fedakar ailelerinize teşekkür ediyorum. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum.“ şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Kara ise mezuniyet töreninde duygusal bir konuşma yaparak törenin kendi mezuniyeti veya çocuğunun mezuniyeti  gibi olduğunu dile getirdi. Cübbe giymiş  öğrencilerin 5 yıl önce geldiklerinde kendileriyle el ele,  gönül gönüle verdiklerini ve bugünlere geldiklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Kara, “5 yıl boyunca vefakar,  cefakar şekilde derslerini anlatan  öğretim üyesi arkadaşlarıma, genç asistanımıza,  okulumuz idari personeline huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ailelere çok teşekkür ederim. Üniversitemize gelerek  bizleri onurlandırdıkları için.  Arkadaşlar sizlere hayat boyu başarılar dilerken, Cumhuriyet Üniversitesi’ni gittiğiniz yerde en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç kuşkumuz yok. Sizleri Allah’a emanet ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Sümeyye Toyga, birinciliği paylaşan Ezgi Ocak, İkinci Ünal Aksoy ve üçüncü Mehtap Demirler’e  belgelerini Rektör Prof. Dr. Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bozkuş ve Dekan Prof. Dr. Kara tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca toplam 42 öğrenci mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattı.

24

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B