Haberler

  • 22 Mayıs 2016

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk KÜNİB Tarafından Düzenlenen VI. Olağan Kongresine Katıldı

Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından Kırgızistan’ın Başkenti BİŞKEK’te Türkiye Kırgızistan Manas Üniversitesi’nin (KTMÜ)  ev sahipliğinde düzenlenen Transkafkasya’da ‘Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden İnşası Düşünceler ve Öneriler’ konulu  VI. Olağan Kongresi düzenlendi. 
 
Programa YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Doç. Dr. Dursun Ali Aykıt, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağatay Karaköy ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın yanı sıra T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileri ile basın mensupları katıldığı kongrenin açılış programında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç bir konuşma gerçekleştirdi.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet senato üyeleri ile görüşerek sohbet etti.
 
Kongrede Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Buyruk eğitimdeki işbirliklerinin artmasına ve halkların kardeşliklerinin pekiştirilmesine yönelik temennilerini dile getirdi.
 

Açılış konuşmalarının ardından, "Transkafkasya'da Tarihi İpek Yolu'nun Yeniden İnşası" konulu panele geçilirken, KÜNİB üyesi üniversiteler arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı.

Eğitim Fuarında Üniversitemiz standına lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Türkiye’de yapmak isteyen Kırgız öğrencilerin ilgisi oldukça yoğundu. Bu bağlamda Üniversitemizi tercih etmeleri için öğrencilere başvurudan kayıt ve kabule kadarki süreç ile ilgili bilgi verilip tanıtım materyalleri ve Kırgızca broşürler dağıtıldı.

Bu tür eğitim fuarları ile Üniversitemizin uluslarasılaşma vizyon ve misyonuna yeni anlaşmalar kazandırıldığı ve daha fazla yabancı öğrencinin katılımnın amaçlandığı ifade edildi.

 

 

22

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B