Haberler

  • 16 Mayıs 2016

Lütfü Abay Kültür ve Eğitim Vakfı Ödülleri Sahiplerini Buldu

2016 Yılı Lütfü Abay Kültür ve Eğitim Vakfı (LAKEV) 2. Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.
 
İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Hayırsever İş Adamı Lütfü Abay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 
 
Programda konuşan Vali Âlim Barut, marifetin iltifata tabi olduğunu, eğer iltifat edilmezse o marifetin hiç kimsenin işine yaramayacağını söyleyerek sözlerine başladı. Vali Barut, “Burada görüyorum ki;  güzel bir iltifat ortaya çıkmış ve marifetini ortaya koyan değerli ilim adamlarımız var.  Tabi ilim,  tez olarak kütüphanelerde saklansın, araştırma olarak bir yerlerde bulunsun diye yapılmaz. Tez,  insana ve insanlığa faydalı olmak ve gelecekte kullanılmak için yapılır ve burada gördüm ki,  geleceğe vurgu var. Dolayısıyla geleceğimize güzel bir yatırım olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Sayın Lütfü Abay parasını Sivas’ın dışında kazanıyor ama Sivas’a harcadığına göre demek ki doğduğu yeri unutmamış. Bu güzel bir hasret, bu hasretten dolayı da kendisini tebrik ediyorum ve bu organizasyonda görev alan üniversite camiasını ve kurul üyelerini tebrik ediyorum. Üniversite bulunduğu şehirle bütünleşmek durumundadır. Bütünleşmediği zaman yüksek lise haline gelir.  Bizim üniversite için yapacağımız ne varsa biz valilik olarak hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm bu güzelliklerin yaşatılmasında kimin emeği varsa teşekkür ediyorum. Ödül alacak kardeşlerime de bundan sonraki ilim hayatında başarılar diyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında geçen yıl LAKEV Ödüllerinin birincisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, üniversitelerin eğitim öğretim,  araştırma ve uygulama amaçlarının yanı sıra,  nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik hizmet eden kurumlar olduğunu söyledi. Üniversitelerin bu çalışmaları yaparken şehrin ve bölgenin de gelişimine öncülük ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Üniversiteler bulunduğun şehrin ve bölgenin gelişimine de öncülük etmelidir. Burada güzel bir birliktelik ortaya koyuyoruz. Bu çerçevede Sayın iş adamımız Lütfü Abay Bey,  üniversite,  bölge,  şehir işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Geçen sene olduğu gibi bu senede Fen,  Matematik, Sosyal ve Sağlık alanında en çok atıf alan ve yayın yapan hocalarımızdan üçüne ödül takdim edilecek.  Desteklerinden dolayı kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Teşvik edici olmak,  özendirmek,  hocalarımız içinde güzel.  Bilim hayatına ne kadar çok katkı sağlanırsa o kadar güzel üretim ve artı değer ortaya koyarız. Dolayısıyla bu güzel hareketin başkalarına da örnek olması temennisi ile katılımcılara,  ödül alanlara,  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 
 
İş Adamı Lütfü Abay konuşmasında ödüllerin hiçbir zaman mükâfat olmadığını dile getirerek, amaçlarının öğretim elemanlarının yaptıkları çalışmaları biraz daha su yüzüne çıkarmak, teşvik etmek ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu söyledi. Abay, üniversitelerde muhtarlık fakültelerinin kurulmasını olumlu olarak karşıladığını ifade ederek, Gaziantep’te bunun bir örneğinin olduğunu dile getirdi. Abay, böyle bir girişimde bulunulması halinde bu fakülte için elinden geleni yapmaya çalışacağını belirtti. Abay ayrıca, Başkent Üniversitesi’nde öğrencilere proje yarışması yaptırıldığını, bunun kendisi için çok önemli bir girişim ve teşvik edici olduğunu ifade ederek, “Üniversitemizde öğrencilerimiz arasından proje yarışması yapılarak kendilerinin yine önlerini açacak şekilde bazı teşvikler yapmak sureti ile yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. Bu ödülün verilmesinde ve seçiminde emeği geçen kurul üyelerime ayrıca teşekkür ediyorum. Başta Rektör ve Rektör Yardımcılarım ve diğer dekan arkadaşlarım olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
Konuşmaların ardından Sosyal Bilimler alanında ödül alan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Fen - Mühendislik alanında ödül alan Üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Yılmaz ve Sağlık Bilimleri alanında ödül alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyde Akın Polat’a belge ve ödülleri Vali Alim Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Sivas’lı hayırsever iş adamı Lütfü Abay tarafından takdim edildi. 
 
Programda daha sonra Bilimsel Teşvik Ödülleri kurulu Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve kurul üyeleri Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar’a İş Adamı Lütfü Abay tarafından plaket takdim edildi. 
Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ise İş Adamı Abay’a katkılarından tablo hediye etti. 
 

16

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B