• 01 Kasım 2010

Cumhuriyet Bayramı’nın 87. Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet’in ilanının 87. yıl dönümü kapsamında ilk olarak, Atatürk  Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Ali Kolat, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan,Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler, kurum müdürleri, askeri ve mülki erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından  Atatürk Anıtına Çelenkler sunuldu. Anıttaki törenlerin ardından Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi Bahçesi’nde Tugay Komutanlığı bando takımı vatandaşlara bir konser verdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında  Valilik binasında düzenlenen programda Vali Ali Kolat, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tebrikleri kabul ettiler. Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Vali Ali Kolat, Garnizon ve 5 .Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ ün bayramlarını kutladı. Programın ardından Kongre Müzesi önündeki tören alanına geçildi. Tugay Bandosu eşliğinde saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından belediye halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Ortaöğretim okulları arasında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudular. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Kolat, “ Bağımsızlık meşalesiyle başlayan Milli Mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmış, Türk Milletinin ve devletimizin varlığı ve istiklali ebedileşmiştir. Bu zaferin elde edilmesinde,  Ulu Önderin 108 gün kalarak Milli Mücadeleye şekil verdiği ilimiz önemli bir rol üstlenmiştir.” dedi. Kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.

Kasım