Haberler

  • 12 Mayıs 2016

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Görkemli Bir Şekilde Yapıldı

Üniversitemizin en çok öğrenci sayısını içinde bulunduran Mühendislik Fakültesi 2015- 2016 eğitim-öğretim yılı 29. dönem mezuniyet töreni Kültür Merkezi arkasında bulunan tören alanında gerçekleştirildi. Törende 1000 öğrenci diploma alırken, yaklaşık 3000 öğrenci ailesi de törene katıldı.
 
Öğrenci velilerinin yoğun katılım gösterdiği törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar, TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İzzet Göze, TCDD 4. Bölge Müdürü Ahmet Şener, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut,  Fen Fakültesi Dekanı Rauf Amirov, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, yüksekokul müdürleri, daire amirleri, dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, Mühendislik mesleğinin bilim ve ülke için çok değerli bir meslek olduğunu söyleyerek, Mühendislerin ülkemizin gelişmesinde önemli çalışmalar yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. Öğrenci ailelerinin 4 yıllık süreçte öğrencilere maddi manevi desteklerini esirgemediklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, öğrenci ailelerine ve öğrencileri yetiştiren hocalara şükranlarını ifade ederek, mezun olan öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.
 
Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar ise konuşmasında, en görkemli törenlerden birini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Fakültenin kuruluğu günden bu yana 10.000 civarında mezun verdiğini belirten Dekan Prof. Dr. Tatar, fakültenin kurulduğu günden itibaren önemli çalışmalara imza attığını ve fakültede 180 civarında öğretim elemanın görev yaptığını ifade etti. 6300 öğrencinin halen eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Tatar, “ Fiziki olarak geniş bir fakülteye sahibiz. Öğretim üyesi başına yaklaşık 35 öğrenci düşüyor bu önemli bir rakamdır. Birçok AR-GE çalışmalarının yürütüldüğü, ileri düzeyde projelerin yapıldığı birçok bölümümüz var. 484 yüksek lisans öğrencimiz, 50 civarında da doktora öğrencimiz var. Bizler öğrencilerimizin iyi yetiştirildiğini düşünüyoruz. Öğrenim burada bitmiyor, gerçek hayat bundan sonra başlıyor. Bizler burada çok yetkin öğretim elemanı kadrosuyla bölümlerimizdeki öğrencilere en iyi şekilde eğitim verdiğimizi düşünüyoruz” diyerek velilere teşekkür edip, mezun olan tüm öğrencilere başarılar diledi.
 
Konuşmaların ardından fakülte birincisi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuğba Gürer, Fakülte ikincisi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak Dilbaz ve Fakülte üçüncüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Düriye Akalın'a plaket ve belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, Dekan Prof. Dr. Tatar tarafından takdim edildi.
 
Törende daha sonra kuruluş sırasıyla Jeoloji, Makine, Maden, Çevre, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Kimya, Metalurji-Malzeme, Gıda, Geomatik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan  öğrencilere belgeleri fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Tören sonunda tüm katılımcılara mezuniyet yemeği ikramı yapıldı.
 
 
 
 

12

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B