Üniversitemiz 2015- 2016 Akademik Yükselme Töreni Düzenlendi
2015- 2016 yıllarında Üniversitemizde profesör, doçent ve yardımcı doçent olan öğretim üyelerimiz için hazırlanan Akademik Yükselme Töreni ve Akademik Teşvik Yönetmeliğine Göre Teşvik Alan Öğretim Üyelerine yönelik belge takdim töreni düzenlendi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Metin Bozkuş, fakülte dekanları, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır, yüksekokul ve enstitü müdürleri, öğretim elemanları, davetliler ve çok sayıda akademik personel katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık dünyanın değişim ve dönüşüm çağı olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Değişimlerin ve gelişmelerin çok hızlı bir şekilde yaşandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, “gelişim çağını takip etmekte güçlük çekiyoruz. Sürücüsüz araçlar, pilotsuz uçaklar biyogenetik alandaki gelişmeler, nanoteknoloji alanındaki yenilikler ve her gün yeni yapılan çalışmalar, laboratuardan çıkıp hayatın içine giriyor. Bütün bu değişim ve gelişmelerin odak noktasında üniversiteler yer alıyor. Üniversiteler; hem nitelikli eleman yetiştiren, hem bilgi toplumunun oluşmasını sağlayan, hemde bulunduğu şehrin, bölgenin ve ilin sosyal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlayan önemli kurumlardır. Bunun bilincinde olan bir üniversite olarak yapılandırmamızı ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.
Üniversitemizin 16 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 24 merkez ve 1 devlet konservatuarı ve 4 hastanesinin olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, 843 öğretim üyesi, 3.676 akademik ve idari personel, 53.000 öğrencimizle hem bölgenin, hem de ülkenin sayılı ve etkin üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık, insan kaynağının önemine değinerek, “insan kaynağı olmadan bazı başarılar ve sonuçlar elde etmek mümkün değil. İnsan kaynağımız deyince bunun en temel faktörü de akademik yapımız ve güçlülüğüdür.”
-823 Kişilik Öğretim Üyesi Kadromuzla Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz-
Rektör Prof. Dr. Kocacık törende yaptığı konuşmasında eğitim öğretim kadrosuyla verdikleri kaliteli hizmet yanında, yönetim olarak hizmeti verenlere altyapı çalışmaları ve gerekli kolaylıkları sağlamak adına özen gösterdiklerini belirterek, “en çok özen gösterdiğimiz konu çalışma barışı ve çalışma huzurunun sağlanmasıdır.” şeklinde konuştu
Akademik ve İdari Personelimizin Huzurlu ve Verimli Çalışması İçin Gerekli Ortama Sağlamaya Devam Edeceğiz.
Huzurun olmadığı hiçbir yerde başarı ve verim elde edilemeyeceğini aktaran Rektör Prof. Dr. Kocacık, “kimsenin ayrımcılığa uğramadan, huzurlu ortamda çalışabileceği bir ortam yaratmada kararlığımızı sürdüreceğiz. İnsanlarımızın, akademik ve idari personelimizin huzurlu ve verimli çalışması için gerekli ortamı sağlamaya devam edeceğiz. Bizim en önemli özelliğimiz, eğitimci olma kimliğimizdir. Nitelikli öğrenciler ve meslek mensupları yetiştirmek asli görevimizdir.” dedi.
1400 metre karelik Ar-Ge binasıyla bölgede gerçekten önemli bir yer edinmeye başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, araştırıcı kimliğin öne çıkmasının söz konusu olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık konuşmasının devamında: “Siz değerli öğretim elemanlarımıza sadece eğitimci değil, buna ilave olarak araştırmacı kimliğinizin de öne çıkmasını arzu ediyoruz. Yapacağımız ulusal ve uluslararası çalışmalarla Üniversitemizin ve ülkemizin mevcut çıtasını yükselteceğinize yürekten inanıyorum. Akademik süreçte aldığınız unvanın hayırlı olmasını temenni eder, ailelerinizi kutlar, hepinize başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.
Törende daha sonra Profesörlüğe yükselen öğretim elemanları adına Prof. Dr. Şifa Türkoğlu sözlerine akademik kariyer sürecinden bilgiler vererek başladı. Prof. Dr. Türkoğlu, "unutmamanız gereken altın kural, yenildiğimizde değil, vazgeçtiğimizde kaybetmiş olacağımızın bilincinde olmamız gerekliliğidir. Ömür boyu öğrencilik olan bu akademik süreç; bazılarımız için bir yaşam tarzı, bazılarımız için eğlenceli, bazılarımızın için de zorluklarla doludur. İster fen bilimleri, ister sosyal bilimler alanında olsun her anımız, hedeflediğimiz akademik kariyer için, araştırmalar, yayınlar, sınavlar, projeler ve aylarca süren deneysel çalışmalar ile dolu geçer. Sivas'ımızın ve Cumhuriyetmizin gururu olan Üniversitemizde sevgi ve saygı temelli bir atmosfer, üretkenlik temelli bir akademik ortam, işbirliği temelli bir kurum kültürü oluşturduk. Böyle bir üniversiteyi bizlere yaşatan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere tüm akademik ve idari personellerimize teşekkür ederim " dedi.
Doçentler adına Doç. Dr. Gülay Yıldırım ise konuşmasında, "Türkiye'nin 21.yy'da bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler, 'ilim Çin'de de olsa onu gidip bulunuz' diyen bir öğretinin miraçları olarak, büyük bir özveriyle edinmiş olduğumuz birikim ve deneyimi öğrencilerimize aktarma, üniversite ve ülkemize hizmet etme sorumluluğu taşımaktayız. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde, bilimsel araştırmaların, nitelikli yayınların arttırılması, bilginin ürün ve hizmete dönüşmesi duyarlılığı içerisindeyiz. Hakkaniyeti, insani ve etik değerleri daima esas alıyor, kararlı ve ilkeli anlayışımızdan vazgeçmeden, akademik disiplinin korunmasını amaçlıyoruz. Ailelerimiz başta olmak üzere akademik özgürlük ortamını sağlayan Üniversitemiz Rekötrülüğüne teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.
Yardımcı Doçentler adına Yrd. Doç. Dr. Deniz Gölbaşı ise konuşmasında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamlamış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "hayat bir seçimdir. Başarılı olmak adına ya tozu dumana katarsınız yada tozu dumanı yutarsınız, seçim sizindir. Bilim, araştırma ve öğrenme yolunda heyecanımızı kaybetmediğimz sürece, başarıya ulaşmamak mümkün değildir. Bizlerde bu yolda Ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemek durumundayız, buda bizi her zaman başarıya götürecektir. Hepimizin başarı hikayesi birbirinden farklı görünse de aslında hemen hemen hepimizin ortak özelliği, kararlı oluşumuz ve azmimizdir. Yüksek lisans ve doktora süresinde bizlere destek olan tüm değerli hocalarımıza sonsuz teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 20 profesör, 21 doçent ve 20 yardımcı doçentlere akademik kıyafetleri Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve enstitü müdürleri tarafından giydirildi.
Programda son olarak Akademik Teşvik Yönetmeliği göre 2015 yılında yapılan değerlendirme sonucunda Üniversitemiz akademisyenleri arasında ilk 3. sırada yer alan öğretim elemanlarına belge takdim töreni düzenlendi.
Törende değerlendirmede 1. olan ancak Ankara’da TÜBİTAK toplantısında bulunan Prof. Dr. Birhan Yılmaz adına eşi Yrd. Doç. Dr. Nur Yılmaz’a, ikinci olan Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci’ye, üçüncü olan ancak Ankara’da Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katılan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar adına Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci’ye belgelerini Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık tarafından takdim edildi.