Haberler

  • 05 Mayıs 2016

Tarih Öncesi Anadolu'da Yaşam Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Antropoloji Kulübü tarafından Edebiyat Fakültesi Ek Binası’nda, “Tarih Öncesi Anadolu'da Yaşam” başlıklı konferans düzenlendi. 
 
Emekli Prof. Dr. Metin Özbek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, dekan yardımcıları, Antropoloji Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Prof. Dr. Metin Özbek konferansında,  neolitik toplumlardan itibaren Anadolu’da yaşam olduğunu ifade ederek, “Anadolu’da yaşam belirtileri çok eski çağlara dayanmaktadır. Anadolu insanı yaşadığı bölgedeki farklı iklim koşullarına çok iyi uyum sağlamıştır. Buzul çağının ardından iklimlerin ılımanlaşmasıyla İç Anadolu’da ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, bütün dünyanın imrenerek baktığı neolitik köyler kurmaya başlamışlardır, Alacahöyük’te bunlardan biridir. Dünyanın o zaman ki nüfusu yaklaşık 5 milyondu. Yani insan yoğunluğu oldukça az olduğu o dönemlerde, insanlar Anadolu’da nüfusu yüz kişi olan köyler oluşturmuşlardı” diyerek neolitik çağda yaşayan insanların davranışlarından bahsetti.
 
Programın sonunda Dekan Prof. Dr. Hasan Yüksel, Prof. Dr. Metin Özbek’e vermiş olduğu konferanstan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
 

05

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B