Haberler

  • 05 Mayıs 2016

3. Sivas Ebelik Sempozyumu Kültür Merkezi'nde Başladı

Uluslararası Ebeler Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 3. Sivas Ebelik Sempozyumu düzenlendi.
 
Sempozyuma Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Semra Özçelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Hastane Başhemşiresi Nurgül Koçak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Sempozyum Başkanları Yrd. Doç. Dr. Özlem Duran Aksoy ve Ebeler Derneği adına Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Z. Burcu Yurtsal, açılış konuşmalarında  ebelik mesleği, Ebelik Bölümü ve sempozyum hakkında bilgiler verdiler.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Semra Özçelik, Ebeler Günü’nün tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade ederek, Üniversitemiz Ebelik Bölümü’nün ülkemiz genelinde doktora eğitimi veren nadir bölümlerden biri olduğunu söyledi. Dekan V. Prof. Dr. Özçelik ayrıca  etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Sağlıklı toplumun önemine değinerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, ebelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek,  Ebelik mesleğinin anne ve bebeğinin sağlığını koruyan nadir mesleklerden biri olduğunu sözlerine ekledi. Ebelerin öneminin gün geçtikçe arttığını aktaran Rektör Prof. Dr. Kocacık, “umarım bu etkinlikle ebelik mesleğinin değeri bir kez daha ortaya çıkar. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
 
Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında,  anne ve yenidoğan çocuklarının sağlığı açısından ebelerin öneminin çok fazla olduğunu söyleyerek, profesyonel insanların yaptığı her işte kalite olduğunu söyledi. Bazı doğumlarda oluşan hatalar sonucunda bebeğin engelli olarak dünyaya geldiğini söyleyen Başkan Aydın, bunların ortadan kalkması adına ve annelerin sağlıklı doğum yapmaları adına Ebelerin önemini benimsediklerini sözlerine ekledi. Ebelerin sadece doğum anında görev yapmadığını ifade eden Başkan Aydın, ebelerin doğum öncesi ve sonrasında da görevlerinin devam ettiğini belirtti.
 
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Dekan Prof. Dr. Semra Özçelik tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Belge takdiminin ardından bilimsel programın I. oturumunda  “Gebe Bir Kadının En İyi Destekçisi Nitelikli Bir Ebedir.” başlıklı panele geçildi.  Fakülte Öğretim Görevlisi  Sema Biçer’in  Oturum Başkanlığını yaptığı panelde  İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya Karaöz, “Bakımda Yaratıcılık”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Yıldırım,  “Nitelikli Ebelikte Etik Boyut” , Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Güler, “Nitelikli Ebelik Eğitimi” konularında bilgiler verdi.
  
Oturumun öğleden sonraki bölümünde ise Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi  Ergül Koçak’ın başkanlığını yaptığı  “Ebelikte Kanıt Temelli Uygulamalar” başlıklı panelde Uzman  Hemşire Gülgün Sevimligül, “Ebelik Alanında Ulusal ve Uluslararası Araştırmalar” -  Ebe Şengül Sürücü, “Kadın Doğum Alanında Kanıt Temelli Uygulamalar” -  Uzman  Hemşire  Yasemin Topaloğlu,  “Yenidoğan Alanında Kanıt Temelli Uygulamalar” konularında bilgilerini paylaştı.
 
Sempozyumda ayrıca,  nitelikli ebelik eğitiminde sağlık öğretim materyalleri geliştirilmesinin önemine dikkat çekmek için Kültür Merkezi Sergi Salonlarında Öğretim Görevlisi  İlknur Bilgin Koordinatörlüğünde  “Sağlık Öğretimi Materyal Sergisi” ile eğitimin entelektüel ve sanatsal boyutuna değinmek üzere Uzman Dr. Ebuzer Bekâr tarafından “Fotoğraf Sergisi” açıldı.
 

05

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B